Za seks je potreban O.S.M.E.H.

Kategorija:

510-4a-Tantra-joga-Zagrljaj-jogifPaket ‘TANTRA, orgazam sa Univerzumom‘ se sastoji od knjige i tri diska sa raznim telesnim i mentalnim vežbama/tehnikama. Teoretsko-praktični deo knjige je podeljen na ‘Mušku stvar’, ‘Žensku stvar’ i ‘Zajednička stvar’. Uputstva za mušku dimenziju pristupa/problema u Tantri sam nazvao OSMEH. To je skračenica od:

• Opuštanje

• Svesnost

• Mera

• Energija

• Hrabrost

Objaviću neke delove te knjige ovde na stranici. Pa, da počnemo od prvog ‘slova’:

O = Opuštanje

Sećate se šta se dešava sa telom kada ejakuliramo? Napnemo se i grčimo mišiće dna karlice i butina, te anusne, trbušne i mišiće nogu. 510-4b-Tantra-joga-yab-yum-jogifA šta bi se desilo da nam mišići ostanu potpuno opušteni? Verovatno ne bi ‘ejakulirali’. To je, evo, najednostavnija tehnika ali i najteža za primenu. Dakle, o p u s t i  s e. Sve ostalo se svodi na ovo.

Sa napetošću, sva se energija skuplja u genitalijama, blokira cirkulaciju i otupljuje osećaje i stvara napetost u predelu genitalija koja se čini tako nepodnošljivom da izgleda kao da je pražnjenje jedino rešenje. To priroda i hoće jer je to uloga muškarca – da oplodi. Ali čovek je na putu od životinje do Boga i kontrolom tog instinkta udaljava se od životinje a približava Bogu.

Tantra način vođenja ljubavi je, najveći deo vremena, mnogo sporiji nego što se ‘redovno’ dešava i što možete videti na porno filmovima. Samo uspori, i – već ćeš biti opušteniji. Radi bilo šta samo smanji napetost. Napetost dolazi od strepnje i sumnje u sebe i straha od rezultata. Dakle, izađi iz glave i spusti se u DOŽIVLAJ. To, drugim, rečima znači prebaciti se iz VREMENA u SADA.

Taj ulazak u SADA je zapravo najteži deo (zapravo ne ulazak nego – ostanak u SADA) i to je suštine svake duhovne tradicije. O tome će biti više reči kada budemo pričali o Svesnosti.

Raditi ‘bilo šta’ da bi se opustio znači ili pratiti dah, ili stiskati i otpuštati mišiće pelvisa (dna karlice) ili, recimo, pritisnuti jezik na nepce kako bi se opustila donja vilica itd.

Od tih navedenih tehnika, najznačajnija je disanje. Seti se samo kako se ponaša tvoj dah tokom seksa i/ili tokom ejakulacije. Dakle, naša fizička i mentalna stanja utiču na dah ali i obrnuto: dah utiče na mentalna i fizička stanja.

510-4c-Tantra-joga-lezaljka-jogifPostoji više vrsta tehnika disanja ali je svima zajednička PRISUTNOST, svest o dahu. To možeš i trebaš započeti nezavisno od seksa, u svakodnevnim situacijama ili u posebnim sesijama. Više tome možeš naći u delu o disanju-pranajami na ovoj stranici. Ukratko da podsetimo da je Tantra Budistička tradicija a da je u Budizmu dosta često disanje na usta, pa kada osetiš (pre)veliko uzbuđenje i približavanje ‘putu bez povratka’, zaustavi sve pokrete i započni da dišeš svesno, mirno i duboko. Diši kroz usta (ili ako si u jogi već usvojio druge tehnike, tada kroz nos) i to tako da osetiš strujanje vazduha na usnama. To odvlači pažnju sa genitalija tj. ‘bojnog polja’. ‘Gde svest ide energija sledi’ i na taj način, prateći dah, uspećeš da se opustiš i vratiš na nižu stepenicu uzbuđenja. Kada osetiš da se strasti smiruju možeš nastaviti ‘gde ste stali’.

U sledećem nastavku: ‘S'(vesnost).

JogiF