Joga fitnes pilates pomagala (yoga props)

Kategorija:

joga pomagalaSkoro svi joga i fitnes centri koriste pomagala, neki više neki manje. Broj oni koje koriste pomagala je u stalnom porastu. Zašto? Zato što pomagala uvećavaju efekte vežbanja a čuvaju nas od povreda. Sem toga pomagala povećavaju posetu u joga/fitnes centrima jer šire ponudu i donose raznolikost. 

Sem toga i zato što mnoge vrlo korisne i lepe položaje i vežbe ili ne možemo izvesti ili ne možemo izvesti pravilno bez tih pomagala. To je naročito slučaj kod početnika, a zatim kod starijih i bolesnih. I tako zbog rigidnosti škole i/ili trenera, vežbači propuste priliku da uživaju dobrobiti nekog položaja ili vežbe ili ga izvode potpuno pogrešno.

I mada niko ne postavlja pitanje korišćenja prostirke ili jastuka za sedenje ali se mnogi „klone“ blokova, kaišava, rolera ili jastučića za oči itd.

Joga blokovi i roleriPomagala su se oduvek koristila pri raznim vežbanjima jer je to, jednostavno, prirorodno da čovek posegne za nečim kada mu je potrebna pomoć. U zabeleženoj istoriji joge, pomagala je „na velika vrata“ uveo jedan od najvećih joga trenera B.S.K Ajengar (1918 – 2014) i to još dalekih 30-tih godina prošlog veka. Naime, on je uočio da svako ima drugačije telo i ne može svako izvesti sve vrste položaja. Pored toga, mnogi početni vežbači, te oni bolesni i/ili sa nekim nedostatkom ne mogu izvesti položaje koji bi bili od velike koristi za njihov napredak ili zdravstveno stanje. Zato je uveo razna pomagala (kaiševe, blokove, stolice, bolstere, užad na zidu itd), kako bi svako mogao da izvede željeni ili potrebni položaj. Kada telo jednom „zapamti“ pravilno izvedeni položaj, ono ga pamti i kasnije će ga izvesti i bez pomagala. Slično je i sa fitnesom i pilatesom

Sada ćemo vam predstaviti našu ponudu. Kada kliknete na ime pojedinog pomagala, dobićete odgovarajući članak sa detaljima toga pomagala (karakteristike, korišćenje, cena, količinski POPUST itd):

 

 1.  JOGA FITNES PILATES BLOKOVI GUMIRANIJoga blokovi gumirani

 

 1. JOGA FITNES PILATES BLOKOVI  TVRDA PENA

 

 1. JOGA FITNES PILATES ROLERI, VALJCI (FOAM ROLLERS)Joga fitnes roleri

 

 1. JOGA FITNES PILATES KOMPLET 1 (ROLER I DVA BLOKA)Joga komplet 1

 

 1. JOGA OPREMA ZA LEBDEĆU JOGU (AERIAL YOGA)Lebdeća joga oprema

 

 1. JOGA FITNES PILATES KAIŠEVIJoga pomagala - kaiš

 

 1. JOGA FITNES PILATES PROSTIRKEJoga prostirka

 

 1. JOGA FITNES PILATES PODUPIRAČ (BOLSTER)Joga podupirač - bolster

 

 1. JOGA JASTUK ZA MEDITACIJUJastuk za meditaciju zafu

 

 1. JOGA JASTUK ZA MEDITACIJU POLUMESECJastuk za meditaciju polumesec

 

 1. JOGA JASTUK ZA MEDITACIJU ZAFU

 

 1. JOGA PROSTIRKA ZA MEDITACIJU (ZABUTON)Prostirka za meditaciju - Zabuton

 

 1. JOGA DRŽAČ ZA LEĐADržač za leđa

 

 1. JOGA JASTUČIĆI ZA OČIJastučići za oči

 

 1. JOGA JASTUCI ZA VRATJastuci za vrat

 

 1. MEDICINSKO POMAGALO SRCOBRANSrcobran

 

17. JASTUK ZA SPAVANJE OD HELJDE „DORMERO“Jastuci od heljde

 

 

Sve proizvode iz JogaShop-a možete naručiti i putem SMS-a na broj 065/21000-70 ili 063/553-108. A za slučaj da imate poteškoća pri kupovini preko SHOP-a, napravite porudžbinu preko maila shop@joga.rs