Joga i fitnes roleri (valjci

Kategorija:

Roleri, Blagica i SaškaMiofascijalni bolni sindrom je češće obolenje nego što se misli, naročito što ga često nismo svesni tj. nismo svesni porekla bola. On nastaje kao posledica stalnog ili iznenadnog opterećenja nekog ili grupe mišića. To je stalan, dubok tup bol u mišiću, koji se pojačava prilikom pokreta tog mišića. U telu ima preko 500 mišića, a skoro svaki od njih može biti zahvaćen miofascijalnim sindromom. Zahvaćeni mišić je stvrdnut i bolan na pritisak. Mesto najačeg bola predstavlja takozvanu mišićnu trigger tačku (okidač bola), odakle se bol neravnomerno širi na druge delove zahvaćenog mišića ili susedne mišiće. To su kvržice koje se mogu osetiti i pod rukom.

 

Nekada su metode otklanjanja ovi bolova bile poznate samo profesionalnim terapeutima i maserima, atletičarima i trenerima, a sada postaju poznate i dostupne širokoj populaciji.

 

Joga fitnes roleri, BlagicaA zašto mi sada pišemo o tome? Pa zato što Joga centar Sombor koristi te valjke (Joga roleri) u svakodnevnim treninzima jer smo otkrili da zagrevanje na rolerima pre vežbanja na najbolji način opušta i isteže mišiće i tako imamo 2 in 1: i vežbanje (to “valjanje” nije baš lako) a i masažu smiley! Ovakvim valjanjem otklanjamo čvorove u mišićama, omogućavamo normalan protok krvi i vraćamo mišićama njihovu normalnu fukciju.

 

I da znate da svaka grupa mišića ima svoje vežbe. Mi smo snimili samo nekoliko vežbi i možete ih videti na YouTube:

 

Joga i fitnes roleri (valjci, kotrljači) – i vežba i masaža!

 a kompletniji pregled možete videti na mnogim video prikazima, kao recimo ovaj: 

Full-Body Rolling Out Routine | Perfect Form With Ashley Borden

Ta bolna mesta se mogu otkloniti joga rolerima (joga fitnes valjci), masažom, valjanjem na tvdoj loptici i sl. Međutim, daleko najefikasniji način je samo-masaža (samo-miofascijalna-masaža) na valjcima. Dakle, primenom valjaka imate DOŽIVOTNU BESPLATNU MASAŽU smiley!

Joga fitnes roleri, FabaSem vežbanja, roleri se mogu koristiti i za ležanje, kao vaj položaj koji je odličan za leđa i za srce (slika levo)

Sem gorenavednih dobrobiti, upotreba ovih rolera smanjuje potkožnu masnoću i uklanja celulit.

Ako želite da saznate uslove prodaje KLIKNITE OVDE.

Jogi Faba