JOGA UVIDA (Inner-VIEW Yoga)

511a-Joga-uvida-jogifU Fitness centru „Body View', u Somboru (RODA CENTAR), svakog UTORKA od 17,30 - 19h i PETKA od 18,30 - 20h, održavaju se treninzi INNER VIEW Yoge. Na taj način je FC „Body View' dobio i jednu produhovljenu dimenziju: „Mind View'.

Ovu smo jogu nazvali „Inner View Yoga' jer će to biti treninzi   u v i d a  u svoju pravu prirodu. Naime, problem današnjeg čoveka je „izgubljenost' u mislima i emocijama koje ih prate... čovek misli iste misli kod kuće (pa to zove „privatan život'), vrti iste misli i brige dok radi (pa ti zove „posao), pa to isto na moru (pa to zove „godišnji odmor') ... pa to isto vrti dok vežba (pa to zove „rekreacija)....

Nije, dakle, poenta, u menjanju mesta i vrste „zanimacije' nego je rešenje u menjanju mentalnog sadržaja. 511c-Joga-uvida-jogifE, to je joga! Joga zaustavlja te vrtloge misli, dakle, uz pomoć vežbi i položaja držimo um zauzet i ne damo mu da luta. Joga je p r i s u t n o s t . I tako malo po malo, menjajući sebe a ne svet, počnjemo uviđati da nismo videli svet kakav je nego da smo svet vidili – kakvi smo. Taj uvid nas oslobađa: jogom menjamo sebe i to je prvi odlučni korak u našem rastu.

Vežbanjem joge stičemo dobro zdravlje i dugovečnost i dobar izgled... ali to su sve nuz-efekti joge; pravi efekat je unutrašnji mir i duhovni rast.

Ova „joga uvida' je lagana joga, usklađena sa dahom i puna istezanja, uvrtanja i korišćenja gravitacije za postizanje cirkulacije. Zato je ona vrlo kompatibilna sa ostalim „aktivnijim' vežbanjima u Fitnes centru „Body view' i zaista se nadam da će nam se pridružiti, ne samo oni kojima će joga biti osnovna preokupacija, nego i mnogi ni koji već vezbaju u „Body view' centru.

511b-Joga-uvida-jogifTreninge drži dugogodišnji duhovni učitelj i joga trener, jogi Fabijan – JogiF, koji je učio kod mnogih učitelja, uključujući i nekoliko u Indiji a sam podučava jogu već preko pet godina. On je i vlasnik i autor nekoliko uglednih web stranica kao što su www.joga.rs   http://yogacentarsombor.com/   www.svezeklice.rs  i  www.2012.rs

 

 

Treninzi:Započinju od utorka, 11. oktobra 2011. i održavaju se:

                 utorak od 17,30 – 19h

                 petak od 18,30 – 20h

Cena: 1.800 dinara za meseca dana

Popusti: studenti, penzioneri i parovi uživaju popust od 30% (1.200 din).

Info: 'Body View' 025 515 00 33, Jogif: 063 553 108, mail: joga-uvida@joga.rs

 

Kategorija: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.