JOGA UVIDA (Inner-VIEW Yoga)

Kategorija:

511a-Joga-uvida-jogifU Fitness centru „Body View’, u Somboru (RODA CENTAR), svakog UTORKA od 17,30 – 19h i PETKA od 18,30 – 20h, održavaju se treninzi INNER VIEW Yoge. Na taj način je FC „Body View’ dobio i jednu produhovljenu dimenziju: „Mind View’.

Ovu smo jogu nazvali „Inner View Yoga’ jer će to biti treninzi   u v i d a  u svoju pravu prirodu. Naime, problem današnjeg čoveka je „izgubljenost’ u mislima i emocijama koje ih prate… čovek misli iste misli kod kuće (pa to zove „privatan život’), vrti iste misli i brige dok radi (pa ti zove „posao), pa to isto na moru (pa to zove „godišnji odmor’) … pa to isto vrti dok vežba (pa to zove „rekreacija)….

Nije, dakle, poenta, u menjanju mesta i vrste „zanimacije’ nego je rešenje u menjanju mentalnog sadržaja. 511c-Joga-uvida-jogifE, to je joga! Joga zaustavlja te vrtloge misli, dakle, uz pomoć vežbi i položaja držimo um zauzet i ne damo mu da luta. Joga je p r i s u t n o s t . I tako malo po malo, menjajući sebe a ne svet, počnjemo uviđati da nismo videli svet kakav je nego da smo svet vidili – kakvi smo. Taj uvid nas oslobađa: jogom menjamo sebe i to je prvi odlučni korak u našem rastu.

Vežbanjem joge stičemo dobro zdravlje i dugovečnost i dobar izgled… ali to su sve nuz-efekti joge; pravi efekat je unutrašnji mir i duhovni rast.

Ova „joga uvida’ je lagana joga, usklađena sa dahom i puna istezanja, uvrtanja i korišćenja gravitacije za postizanje cirkulacije. Zato je ona vrlo kompatibilna sa ostalim „aktivnijim’ vežbanjima u Fitnes centru „Body view’ i zaista se nadam da će nam se pridružiti, ne samo oni kojima će joga biti osnovna preokupacija, nego i mnogi ni koji već vezbaju u „Body view’ centru.

511b-Joga-uvida-jogifTreninge drži dugogodišnji duhovni učitelj i joga trener, jogi Fabijan – JogiF, koji je učio kod mnogih učitelja, uključujući i nekoliko u Indiji a sam podučava jogu već preko pet godina. On je i vlasnik i autor nekoliko uglednih web stranica kao što su www.joga.rs   http://yogacentarsombor.com/   www.svezeklice.rs  i  www.2012.rs

 

 

Treninzi:Započinju od utorka, 11. oktobra 2011. i održavaju se:

                 utorak od 17,30 – 19h

                 petak od 18,30 – 20h

Cena: 1.800 dinara za meseca dana

Popusti: studenti, penzioneri i parovi uživaju popust od 30% (1.200 din).

Info: ‘Body View’ 025 515 00 33, Jogif: 063 553 108, mail: joga-uvida@joga.rs