Lebdeća joga (Antigravity

Kategorija:

Lebdeća joga® – koja se još naziva i antigravitaciona i vazdušna joga i slično – je u velikom usponu jer kombinuje joga položaje (asane), regenerativne poze, razne vežbe koje jačaju telo i uvećavaju fleksibilnost, te fitnes i akrobatiku.

 

Ovakvim vežbanjem, dobijamo sve dobrobiti joge, naročito naprednih i obrnutih položaja, na veoma siguran i prijatan način. Obrnuti položaji u lebdećoj jogi® oslobađaju kičmene pršljenove tako da imamo sve dobrobiti tih položaja a bez njihovih negativnih strana (pritisak na vrat, glavu i kičmu). Istezanje kičme, savijanja i uvrtanja stimulišu endokrini sistem, poboljšavaju cirkulaciju, oslobađaju i „podmazuju“ kičmene diskove što vrlo efikasno deluje protiv bolova u leđima.

 

Oslobađanje pritisaka se takođe oseća i u zglobovima vrata, ramena, kukova i kolena.

 

Te se vežbe i položaji izvode se u „ležaljkama“ od specijalnog poluistegljivog materijala dimenzija 2 X 5 metara. Opuštanja u tim „marama“ je izuzetno prijatno a osećaju potpune opuštenosti posebno doprinosi lagano ljuljanje.

 

Vežbe i opuštanja u lebdećoj jogi® usled smanjenja bola i uvećanja prijatnosti dovode do smanjenja stresa i uvećanja osećanja dobrobiti.

 

Joga centar Sombor uskoro otpočinje obuku prve generacije Trenera lebdeće joge® a takođe i redovne treninge za građane. 

Sva oprema za Lebdeću jogu možete kupiti preko SHOP-a na ovoj web stranici (KLIKNI OVDE).

 

Evo kako to izgleda na video snimku

Lebdeća joga, Joga centar Sombor – FENOMENALNO!

Jogi Faba