Rekreativna joga 'Dobro jutro'

Kategorija:

Rekreativna-joga-Dobro-jutro-Slavica-grupaJedna od najvećih čarolija joge je da ona zaista ne mari za godine. Moj primer je prilično indikativan; sa jogom sam se počeo baviti sa pedeset godina života (dakle, pre oko deset godina). Tada sam već imao problem da čučnem i mislio sam: „Pa godine su to’; nisam mogao da se sagnem i vežem pertle, „hvatalo’ me je u leđima… „Pa prešao sam pedesetu – šta je tu je’, mislio sam. Drugim rečima, smatrao sam da su sva ta stanja rezultat godina i da tu nema pomoći.

Kad, gle! čuda. Kada počnete vežbati jogu, prvo se podmladite pet do deset godina (zavisi kada odpočnete i koliko savesno vežbate) i posle više – ne starite. Mišići, zglobovi, nervni sistem, funkcionisanje organa…sve ostaje na istom nivou. Pravo čudo!

Rekreativna-joga-Dobro-jutro-Slavica-DunjaI zaista, kada se u joga položajima i vežbama istežu mišići, mi vraćamo vreme unazad; mišići nam se od nezdravog načina života i starenja skraćuju a mi ih i bukvlano izvlačimo i istežemo i vraćamo u „prethodno stanje’. Tako isto i fleksibilnost kičme i zglobova itd.

Pored toga, tajna je u celovitom delovanju joge na jedinstvo tela, uma i duha. I vežbanje položaja, i vežbe disanja i – naročito – PRISUTNOST!

I tako u Joga centru Sombor su već više stotina vežbali osetili i osećaju blagodeti joge.

Ova jutarnja, rekreativna joga „Dobro jutro’ je pravi blagoslov; kada započnete dan vežbom, jogom i mentalnim stavom radosti i prihvatanja, ceo dan izgleda drugačije.

Rekreativna-joga-Dobro-jutro-sala_copyJoga se, zapravo, i vežba ujutru. Do toga da se joga radi uveče je došlo zbog toga što najveći broj ljudi zaposleno preko dana pa ima slobodno vreme tek uveče. Dakle, oni koji mogu dolaziti vežbati ujutru su – privilegovano. Možda ste privilegovani što ste u penziji ili možete sami odrediti svoje radno vreme ili što radite posle podne (ako menjate smene možete i kombinovati ove treninge sa večernjim terminima).

Časove jutarnje joge drži iskusni, dugogodišnji joga trener Slavica Periškić.Rekreativna-joga-Dobro-jutro-slavica-portret_copy

Treninzi se održavaju svaki radni dan od 08 – 09h.

Cena treninga je 1.200 din mesečno ili 100 dinara po času (ako se odlučite dolaziti samo ponekada).

Prijave na mail dobrojutrojoga@joga.rs i tel. 025 432 060, 063 553 108, 422 500 i 063 376 915 ili lično u Joga Centru Sombor, Samka Radosavljevića 24.

Ova Jutarnja joga je deo Programa rada Joga Centra Sombor za 2012/2013

Jogif