ZDRAV ŽIVOT: Zdravo & jeftino

Kategorija:

751-Zdravi-jeftini-recepti-fabijan-healthy-trece-okoOva stavka „Zdravi recepti’ već duže vreme stoji prazna. Sa jedne strane ne stižem da popunjavam ažurno baš sve stavke ove stranice (jeste da imam 1000 ruku, ali mi fali još nekoliko, hahaha) a, sa druge strane, dosta su je Internet zatrpan receptima svake vrste pa da se ne guram i ja.

Međutim, ipak sam, evo, odlučio da počnem „punjenje’ ove stavke ali zaista posebnim receptima. Dakle, receptima zdravih, jeftinih i jednostavnih jela i to mahom onih koji su mi „pali na pamet’ tj. receptima „iz trećeg oka’. Biće tu, naravno, i pozajmljenih recepata ali će sve biti isprobani i pokusani.751-Zdravi-jeftini-recepti-fabijan

751-Zdravi-jeftini-recepti-supaPita me neki dan taxi vozač da li sam to ja taj joga trener; „da’ kažem ja i započenemo priču o zdravom životu i ja mu kažem kako je zdrava hrana, jeftina i jednostavna. A on mi kaže: „Sav sam se naježio na reč „jednostavna“. To se Biće prepoznalo u reči „jednostavno’. Hoću reći da nas to u stvari ego stalno tera u sve komplikovanija i komplikovanija jela (i sve drugo). Ego je nezajažljiv za novim doživljajima i stalno traži „izmene i dopune’ i kojekakve mentalne zanimacije i novotarije.

Obraduj sebe, za promenu, nečim jednostavnim.

751-Zdravi-jeftini-recepti-HLEB-LOGORecepti će biti pisani za manje-više verzirane kuvare/ice, dakle, bez onoga ‘uključi šporet’ itd. Količine će biti za 2 – 4 osobe. Dakle, kako su recepti nastali ‘iz trećeg oka’, neka tako i nastave da žive: slobodni, nadahnuti, sveži. Dodajite, menjajte i prilagođavajte svome ukusu i mogućnostima.

Ako neko ima kakav recept jednostavan i zdrav, neka mi slobodno pošalje. Biće mi radost da ga postavim na ovom mestu. Neka orijantacioni kriterijum bude da obrok ne bude skuplji od 1- 2 evra. Hvala unapred.

Jogi Fabijan