Kategorija:
Umesto piletine uzmeš leblebiju i skuvaš paprikaš i – to je to, hahaha!
Malo šale, ali u osnovi to je to. Inače, moji recepri nisu za kuvare/kuvarice kojima recept treba početi sa „Uključi šporet’…
Dakle, leblebija, naut, slanutak (Cicer arietinum) je jako hranljiva i ukusna namirnica iz porodice pasulja i imate je kupiti u prodavnicama zdrave hrane a bilo je i u „Veru’ jedna odlična krupna vrsta. Bitno je kupiti presnu a ne pečenu ili sušenu.
Za četvoročlanu porodicu je dovoljno – verovali ili ne – samo 200 – 300g jer ona nabubri potapanjem u vodi. Znači potopi se na nekoliko sati (najbolje preko noći: bolje smekša a dobije i odlike „klica’) i zatim se procedi i stavi na distantni luk ili kako već vi kuvate pileći paprikaš.
Mali trik koji ja izvodim je da testeninu skuvam u tom soku od paprikaša ali za to morate biti malko veštiji i ostaviti malo „dužu čorbu’.
Uživajte!
Jogif