Fetus

Kategorija:

654a-fetus-position-jogifVeć dugo godina spavam odlično. Ipak, tu i tamo mi neke okolnosti ili događaji poremete ritam pa ili ne mogu zaspati ili se probudim tokom noći. Tako mi se desilo prošle noći jer sam ostavio uključeno grejanje. Dok sam ustao da to ugasim, otvorim prozor, pijem vode, „itd’, ja sam se sasvim razbudio. Zahvaljujući tome sam otkrio nov način uspavljivanja, novu ‘meditaciju’.

Dobio sam priliku da primenjujem prisutnost i tehnike uspavljivanja. Odlučio sam da iskoristim „proboj’ od pre nekog vremena. Naime, pre više meseci sam ustanovio da mi srce kuca vrlo sporo (oko 50 otkucaja u minuti) ali i vrlo neravnomerno. To izgleda prilično zastrašujuće jer kuca tuk-tup, tuk-tup, pa onda pauza 2, 3 sekunde pa opet nastavi tuk, tuk, tuk-tup, tuk-tup i tako „bez veze’. Proverio sam na Internetu i ustanovio da postoji fenomen „neravnomernog srčanog ritma’ kod – vrlo zdravih osoba. Od tada me to više nije brinulo ali sam ipak zauzimao takve položaje pri spavanju da ne čujem ritam srca. Znate, ono „čujem’ pauzu od nekoliko sekundi i pomislim: „Ako ovaj ne krene, moraću sam sebi da dam reanimaciju’, kao Tarzan da se „busam u prsa’, haha! Jedino ne znam kako bih dao sebi veštačko disanje „usta na usta’, hahaha!

No svejedno, od pre nekog vremena trudim se da više ni ne obraćam pažnju na taj ritam; takav je – kakav je, PRIHVATAM. „Neka bude volja Tvoja’. I, da skratim priču, odlučim ja noćas da se „igram fetusa’. Zauzeo sam fetus položaj, lepo se udobno utoplio namestio u mraku, kao u materici, i – slušam „majčin srčani ritam’ (najbolje leći na levu stranu ali tako da se čuje srce). Dakle, projektovao sam srčani ritam kao da dolazi spolja iz majčinog tela. Savršeno.654b-fetus-jogif

Ali poenta je (bila) u mentalnom stavu: STANJE UMA NEROĐENOG DETATA. Još savršenije Smile! Znači sav sam se predao tome da stvorim um nerođenog deteta. To je um Tišine, um koji nema misli, nema sećanja, nema emocija….. Apsolutna Tišina.

I šta se desilo? Ništa. Slušao sam taj srčani ritam i tako vraćen u Raj sam zaspao. Probudio sam se jako odmoran, osnažen i ohrabren. Nov.

Obavezno probati!

Jogif