Leči oči očima

Kategorija:

– Posvećeno (M)Očnom odelenju Opšte bolnice Sombor –

Prvo i treće oko su mi OK i sada sam operisao i drugi oko, pa da vidim na sva tri oka smiley. Ili vidiš na sva tri oka ili uopšte ne vidiš (to što vidiš sa dva oka je – iluzija, Maya).

Odmah nakon operacije primenio sam tehniku „Unutrašnjeg osmeha“ i osećaj je zaista divan te ću vam dati kratak opis te tehnike. O njoj sam – iz malo drugačijeg ugla –  već pisao, vidi: „Za dubok san i miran dan“.

Ta je tehnika deo Kineske tradicionalne medicine i zove se i „Unutrašnji osmeh“ („Osmeh iz srca“) i primenjuje se na celo telo (a ja ću dodati samo specifucum za oči).

<--break->

Dakle, zatvoriš oči i zamisliš nešto u visini očiju, tako na dohvat pružene ruke, nešto što voliš, nešto nevino i lepo (dete, cvet, macu, kucu, sunce….), smekšaš pogled i smešiš se tome svojim očima (ukoliko ti ne ide, podigni malo krajeve usana). I – to je to. Uoči kako ti se raspoloženje u trenutku promenilo iz brige, straha, dosade i sl. u – blaženstvo.

Velika je pouka te tehnike da za to blaženo unutrašnje raspoloženje ne moramo čekati dane i godine da se sklope „spoljne okolnosti“ nego u njega možemo ući direktno: namestiš osmeh očima i tu si!

Ako i dalje imaš poteškoća da ovo izvedeš, stani pred ogledalo i iskreno se nasmeši (seti se nekog vica ili smešne situacije i sl.) i pogledaj svoje oči; videćeš da je više osmeha u očima nego na usnama (kada nekome pošalješ osmeh, važnija je energija koja isijava iz očiju nego sa usana).

Ta energija nasmešenih očiju je energija Ljubavi i njome možemo „natapati“ celo telo i posebno neke obolele organe. Princip je da „Gde svest ide – energija sledi“ tj. kako bi rekli u Taoizmu „Svest vodi Či (energiju)“. Usmeravanje toga osmeha na pojedine delove tela je usmeravanje Svesti. I malo upozorenje za početnike: ta Svesnost NIJE MISAO („Ja gledam srce“ itd), nego je doživljaj, jednostavno se nađeš tamo svojom Svešću.

I pre ove operacije sam bio otkrio da se tim „osmehom očima“ mogu gledati i „natapati“ i – oči! Pošto je to „energetski pogled“, on može da gleda i oči kao deo tela. Sada sam to primenio odmah nakon operacije, čim su me smestili u krevet. Divota! Toliko je bilo prijatno, neka toplina u tom operisanom oku i spokoj u celom telu. Prosto će mi biti žao što nemam više očiju za operisanje, hahaha! Naravno, ako vam operacija „ne uspe“, neće vam pomoći ni ove dodatne tehnike koje služe ubrzanju oporavka i smanjenju patnje u postoperativnom toku.

Posle, kada sam otišao kući, nastavio sam sa „osmehivanjem“ i našao da se taj osmeh lakše i duže drži i da je jači ako puštate neku muziku koju volite. Ja sam konkretno slušao Baha, ali to je bio moj izbor a vi slušajte što vas „razgaljuje“. Bitno je samo da ne bude muzika koja ima „reči“ jer vas one vrlo brzo odvuku u mentalne komentare (misli).

Nemojte čekati neku operaciju da bi ste ovo probali. A probajte obavezno jer ste inače uzalud gubili vreme čitajući ovaj članak, pošto znanje samo za sebe – znanje bez primene – nema nikakvu vrednost.

Jogif