Ukoliko duhovno ne rasteš

Kategorija:

619-Meditacija-Osho-Ne-gubi-vreme_copy_copyČovek se rađa kao potencijal. Ako ne razvijaš svoj potencijal, ako ne rasteš duhovno, ti si baš kao i vo. Telo raste sve veće i veće, ali to nije rast. Stariti ne znači i sazrevati; fizički rasti nije neminovno i duhovni rast. Ukoliko ne rasteš duhovno, gubiš dragocenu priliku.

Čovek je jedino stvorenje na Zemlji koje može da dosegne ‘Budaštvo’, da postane Isus Hrist, da se prosvetli, spase. Slonovi, lavovi i tigrovi ne mogu postati Bude. Jedino čovek može postati Isus, jedino čovek može postati lotus sa hiljadu latica, jedino on može da odaje miris koji se zove Bog.

Ne gubi ni jedan tren nizašta drugo. Radi neophodne stvari, bitne stvari, ali usipavaj sve više i više energije u prisutnost, svesnost.

Probudi se! Ukoliko ne postaneš Buda (Isus, Muhamed, Krišna…), nisi uopšte živeo, jer nećeš znati veliku poeziju Života, veliku muziku Postojanja. Nećeš znati Nebesku slavu što traje i traje, nećeš znati za ples zvezda. Predviđeno je za TEBE da postaneš deo te proslave. To blaženstvo je za TEBE! Svo to cveće, sve te pesme i sve te zvezde su za TEBE. Ti si ovlašćen/a za čuda – ali rasti, budi se!

Ošo i ja.