Budi u sadašnjem trenutku

Kategorija:

903a-Skola-budjenja-jogi-fabijana-Sada-cvetSadašnji trenutak je uvek čisti blagoslov. Taj trenutak je uvek trenutak radosti, ogromnog zadovoljstva, ovaj trenutak je božji. Prošlost je vaša. Budućnost je vaša. Sadašnjost je Božja. Delimo vreme na tri dela: prošlost, sadašnjost i budućnost. Ta podela nije tačna. Vrijeme se može deliti na prošlost i budućnost, ali ne i na sadašnjost. Sadašnjost ne pripada vremenu, sadašnjost je dio večnosti.

Seti se, Bog nema prošlosti. Ne možete da kažete ‘Bog će biti’. Bog ima samo jedno vreme – sadašnjost. Bog jeste. Bog uvijek jeste. U stvari Bog je drugo ime za ono što jeste. Za postojanje. Kad god ste u sadašnjem trenutku, vi ste sretni, blagosloveni. Molitva se diže. Pretvarate se u oltar. Postajete kuća molitve.
~Osho (prevod: jogi fabijan).

903b-Skola-budjenja-jogi-fabijana-SadaA kako “ući” u taj trenutak? Pa, jednostavno, budite prisutni u bilo čemu što radite. To što radite toga časa je vaša spoljna svrha a prisutnost je unutrašnja svrha. Dakle, ako ne možeš biti prisutan dugo, budi svesan puno puta po malo. I – videćeš kako se dešava čudo!