Škola buđenja jogi Fabijana

Kategorija:

911a-Skola-meditacije-jogi-fabijana-TrinityBrahmaVishnuShivaU Hindusitičkom „Svetom trojstvu’ Brama stvara Svet, Višnu ga održava a Šiva uklanja ono što više nije potrebno kako bi se napravilo mesta za novo stvaranje (pogledajte tu divnu ilustraciju ta „tri momka’ u srcu Žene). E, to u toaletu je „Šivin posao’, hahaha! Šalu na stranu, ni jedan od te trojice nije „glavniji’ dakle, ni jedno ne može bez ostala dva. Drugim rečima, jedenje nije ništa važnije od pražnjenja911b-Skola-meditacije-jogi-fabijana-pisanje-na-solji creva: umrli bi i bez jednog i bez drugog. Isto tako, nema „čistih’ i „nečistih’ delova tela kao što ni nema važnih i nevažnih. To jedino um „lepi etikete’ delovima, a Celina zna da je sve bitno.

Ali nas ovde ne interesuje toliko ta „fiziološka’ i/ili „estetska’, koliko duhovna strana tog fenomena „pražnjenja’ u toaletu.

Dakle, dato nam je da to pražnjenje/čišćenje bude vrlo prijatno kako, valjda, ne bi smo to izbegavali. I jeste vrlo prijatno a naročito ako smo svesni i prisutni dok to vršimo. Probaj da dok si u toaletu ostaviš sve brige trenutne okupacije; nemoj čitati novine ili telefonirati i dr. 911c-Skola-meditacije-jogi-fabijana-komjuter-WCPosveti se isključivo doživljaju tog pražnjenja, bilo „ovo ili ono’ pražnjenje. Videćeš da prisutnost uvišestručuje doživljaj prijatnosti. Pored toga, zbog zaustavljenosti misli (i emocija koje ih prate), ti trenuci provedeni u samoći toaleta mogu zaista biti vredan duhovni doživljaj, meditacija. Oseti kako zajedno sa tim što se uklanja odlaze i bolesti, otrovi, brige, strahovi… Oseti se lako i pročišćeno.911d-Skola-meditacije-jogi-fabijana-uzivanje

Na kraju, oseti zahvalnost. Ostani još neko vreme u tom osećaju pročišćenosti i zahvalnosti.

Jogi Fabijan