Škola buđenja jogi Fabijana

Kategorija:

914a-Skola-budjenja-jogi-fabijana-SljiveEvo, dok sam jeo šljive za doručak, pronašao sam način kako da sve šljive budu kao ove na slici, tj. savršene: p r i h v a t a m svaku šljivu baš onakvu kakva jeste!

Dakle, uzmem šljivu, jedem je svesno… Um bi da kaže: „Uf, ova baš nije slatka’, um bi da ta šljiva bude drugačija ali – nije (um jako voli da prigovara, da se žali i gunđa)… ta šljiva je uprava takva kakva jeste. Kada je prihvatim da je ta BAŠ TAKVA (malo tvrđa, malo kiselija), tog časa ona postaje – savršena! I kada jedeš svesno, videćeš da je svaka drugačija, svaka unikatna, svaka čudo, svaka najbolja. To važi, naravno, i za drugo voće i druga jela i prilike, ljude…

A ako neku baš ne mogu da prihvatim (trula, crvljiva), ja je bacim. Dakle ili prihvati ili odbaci ALI NEMOJ GUNĐATI, NEMOJ PRAVITI NEPRIJATELJA OD STVARNOSTI914b-Skola-budjenja-jogi-fabijana-Oce-nas_copy (šljive, cene, seljake, vladu, Savet bezbednosti… Smile). Znači, prihvatanje nije odobravanje ali kada nešto jednostavno JESTE, priznaćeš, glupo je buniti se protiv nečega što JESTE (vreme, godine, izgled, visina penzije…). Ako treba menjati, menjaćemo – ali sada to JESTE.

Um neće ništa što jeste, uvek hoće da bude drugačije nego što jeste; on bi da su nam deca drugačija, i mama i tata, i muž i žena i posao i stan i auto i vlada i sve… a baš sve to što JESTE i kakvo jeste je – naš život. Upravo taj i takav.

914c-Skola-budjenja-jogi-fabijana-VicZato Isus kaže: „Oče naš… neka bude volja tvoja’ to je p r i v a t a n j e ali um će vam reći: „Ko zna da li ON baš zna šta meni treba’, hahaha! I kaže Isus „i na nebu i na zemlji’; dakle, volja Njegova i u spoljnem i u untrašnjem svetu.

Prihvati i – oseti m i r. Iza svakog prihvatanja nastupa mir. Probaj

Jogif