Škola buđenja jogi Fabijana

Kategorija:

920a-Repla-TV-jogif„U ono vreme’ kada sam još gledao televiziju, postojalo ponovno prikazivanje – replay – nekih ključnih momenata tokom direktnih prenosa. Predpostavljam da toga ima i danas.

Tehnika koju vam sada predstavljam je bazirana na tom maniru. Bez obzira na ovu šalu, ovo je napredna tehnika za one koji žele po svaku cene da održe dnevnu prisutnost, tkzv mindfulness.

Samu tehniku sam formulisao na osnovu jedne anegdote o Budi. Dakle, jednom je prilikom Buda odsutno udario komarca na licu (pazi: i on je ponekada bio odsutan!). Potom je, tako ide anegdota, ponovio taj udarac po obrazu. Pitali ga učenici zašto se udara kada tu nema više komarca. „Da se podsetim na odsutnost’ glasio je odgovor.

To ponavljanje vam dođe kao neka „kazna’ za odsutnost ali u stvari je „negiranje’, poništavanje nesvesnog čina i obnova svesnim ponavljanjem.920b-Replay-Buda-jogif

Dakle, dragi moji napredni Sebetražitelji, kada god primetite da ste uradili nešto potpuno nesvesno, ponovite to ali potpuno svesno. Recimo, ustali ste naglo iz kreveta a da niste bili ni svesni. Vratite se lepo nazad u krevet i ponovite ustajanje, lagano i svesno. I tako ceo dan. Znam da bi mnogima trebao još jedan dan da ponove prethodni dan ali – kao što rekoh – ovo je napredna tehnika. Za one nenapredne će biti dovoljno da barem nekoliko puta urade – replay.

Jogif

PS. Za početnika predlažem da krenu od Uvoda u Školu buđenja.