Škola buđenja jogi Fabijana

Kategorija:

915-joga-Skola-budjenja-jogi-fabijana-osmeh-ocimaOsmeha ima puno vrsta i su svi – izraz sreće. Pravi osmeh ide iz prave sreće. Postoje i veštački osmesi („kez’) koje koristimo osmehujući se iz kurtoazije ili za fotografisanje, itd. Razlika između pravog i veštačkog osmeha je u – izrazu u očima: kod pravog osmeha, osmehuju se i oči.

915b-joga-Skola-budjenja-jogi-fabijana-osmeh-ocimaOsmeh u kome se oko krajeva očiju stvara „vranina kandža’ (kao oko mojih očiju na maloj slici), i kada se podignu jagodice se zove „Dušenov osmeh’ (po doktoru Guillaume Duchenne), dakle menja se izgled lica.

Možemo se, međutim, osmehivati i ne menjajući lice – samo očima.

915e-joga-Skola-budjenja-jogi-fabijana-osmeh-ocimaOva tehnika buđenja se sastoji u tome da zatvorimo oči i „naštelujemo’ osmeh očima. Ne mogu vam dati nikakvo drugo uputstvo. Jednostavno zatvorite oči i nameštajte ih dok ne osetitet da se smeše. Ovo stvara vrlo prijatan osećaj topline i dobrobiti prvo u očima a potom se širi i na celo telo. Pravo blaženstvo!

I, gle, čuda! Celo vam se raspoloženje menja! Dakle, emotivna stanja se vide (očituju) u očima ali i – obrnuto; nameštajući izraz u očima, menjamo emotivno stanje.

I, naravno, dok se tako „igramo’, mi smo   b u d n i , prisutni: zaustavili smo „voz’ misli (i gluposti) u glavi.915d-joga-Skola-budjenja-jogi-fabijana-osmeh-ocima

Ovom tehnikom možete uveliko pomoći iscelenju bolesti i pojedinih delova tela, tako što će te taj osmeh uputiti u obolelo mesto. Time ste bolesti „osvetlili’ svetlošću Svesnosti: gde svest ide, energija sledi.

Taj osmeh, svesnost, svetlost je – Ljubav. Ona leči.

JogiF