Škola buđenja jogi Fabijana

Kategorija:

917a-skola-budjenja-jogi-fabijan-orgasmEvo jedna „sezonska tema’. Da li ste nekada ZAISTA obratili pažnju na kijanje? Dakle, prvo, kijanje je potpuno nesvesan čin: ne možeš ga izazvati svesno. Drugo, u kijanju učestvuje celo telo, ne samo nos; učestvuju svi mišići, svaka ćelija. Zato se kaže: „Tri kijanja je kao jedan orgazam’, hahaha! Vidi sliku gore pa presudi sam/a da li će devojka da kine ili doživljava orgazam. Treće, i najvažnije, možeš zaustaviti kijanje – Prisutnošću.

Kada osetiš da kijanje dolazi, postani potpuno prisutan/a. Posmatraš osećaj koji se stvara u nosu, ali i u celom telu… Vrlo verovatno tada nećeš kihnuti. Zašto? Zato što je kijanje nesvesan čin: Svesnošću ga učiniš nemogućim.

I u čemu je onda buđenje? U tome što se ogromna energija koja se skuplja za kijanje, ne „utroši’ za kijanje nego ostane u telu i posluži uvećanju svesnosti, budnosti. Tih nekoliko sekundi postanu trenuci potpune svesnosti kakvu možda nikada niste doživeli. Sve stane, ostane samo svest o postojanju. U tome se trenutku možete – prosvetliti. Sretnete sebe po prvi put. Zaljubite se u to pravo Ja, u to stanje potpunog odsustva misli (i emocija koje ih prate), a to je prosvetljenje, kraj patnje.917b-skola-budjenja-jogi-fabijan-kijanje

Probajte.

A legitimno je i kijati. Ako se već odlučite „prepustiti se’ (i uživati), stavite maramicu preko lica.

JogiF