Škola buđenja jogi Fabijana

Kategorija:

921a-Promeni-pol-jogifOva bi se tehnika buđenja mogla svrstati u napredne jer traži da se zna razlika između zamišljanja i doživljaja ali je toliko zabavna da će kroz nju svako brzo uočiti tu razliku i uživati u prisutnosti koja nam ona donosi.

Elem, poenta je u tome da POTPUNO PROMENIMO IDENTITET. Najveći deo naše muke se sastoji u očuvanju identiteta, jer je ego upravo identifikacija sa telom i umom (pa dakle i sa ličnošću, sećanjima).

Ovo je najlakše izvesti na godišnjem odmoru ali oni koji žive u velikim gradovima, takođe, mogu sa lakoćom da se ‘igraju’ ovom tehnikom. Mogu, svakako, i ostali ali malo prikrivenije tj. više prema unutra (sem ako vam je svejedno, hahaha!).

Potpuna izmena znači da ako ste recimo devojka, zamislite da ste star muškarac a ako ste, recimo, stara žena, zamislite da ste mladić itd (vidi kako sam se ja poigrao na ovim slikama). Sasvim je OK i ‘promeniti’ samo pol, ako vam je tako zabavnije. Najglavnije je promena unutrašnjeg stava i DOŽIVLJAJA. Nema potrebe menjati ništa u garderobi (može) ali je glavno osetiti se u tom novom identitetu: osetiti da imate ‘onaj drugi polni organ’, da imate/nemate grudi, promeniti hod….gledati prolaznike iz tačke gledišta ‘novog identiteta’, ko vam se ‘sada’ sviđa ili ne sviđa…, kuda bi ste sada izašli, gledati stvari u izlozima i radnjama očima izmenjenog identiteta… itd, itd, bezgranične mogućnosti i što se maštovitiji, to će tehnike bolje uspeti. Može se, naravno, ovo vežbati i kući (i u krevetu!) ali je nekako najzanimljivije na ulici. Kreni!921b-Promeni-pol-baka-jogif

A u čemu je tajna? Tajna je u tome da se ego TAKO ZABUNI, da uopšte ne može da dođe do reči. Ego se u toj novoj ulozi uopšte ne snalazi, nema šta da kaže, šokiran je, on nije iz tog filma Smile!

Toliko Tišine (odsustva tog glasa u glavi) retko kojom tehnikom možete tako lako postići.

Jogif

PS. Ako si nov/a u ovoj Školi, pročitaj UVOD