Naslovna

Kategorija:

TANTRA – ORGAZAM SA SVEMIROM
– U srcu Tantre je Ljubav –

Znate, “Tantrici” (sledbenici Tantre) su kao neka vrsta “hipika joge” :-D! Dok većina pravaca joge uči disciplini i odricanju, Tantra uči suprotno – užvati i slaviti svaki oblik života…
Jedan od najvećih duhovnih učitelja Tantre – Ošo – je govorio da je ideal novog čoveka “Zorba – Buda” tj. istovremeno užvati sve oblike radosti života (“Grk Zorba”) a uz prisutnost, mir i duhovno buđenje kao Buda… Hm? Dosta protivrečno, ali to se samo čini…

– Tantra je prečica ka prosvetljenu –

Kakva je zapravo veza Tantre i seksa? To pitamo zato što je za većinu (laika) Tantra = Seks. Međutim, seks u sebi sadrži i jednu veliku tajnu: Ako meditirate, videćete da radost nastaje jer seks nestaje (sve nestaje). Ali kada god ste u stanju radosti (seksualne ili neke druge) i vreme nestaje a nestaje i um. Dakle, Tantra seks je takođe meditacija. Meditacija dodirom. Na Kursu ćemo videti kako ima puno vrsta meditacije ali naš akcenat će biti na – dodiru.

Znači, Bog ima skriveni ključ u našoj seksualnosti. U jednu ruku Život preživljava i to je jedna strana seksualnosti. S druge strane, ako se kroz seksualnu energiju krećeš potpunom svesnošću, otkrićeš da si našao ključ Večnog života. Jedan mali aspekt seksa je da će tvoja deca živeti. Drugi aspekt, viši aspekt je da možeš živeti u Večnosti. Energija seksa je energija Života. Dakle, seks je samo početak, ne kraj, ali ako propustiš početak, propustio si i kraj.

Vrste Tantre

Ima više vrsta Tantre a ovo su najpoznatije dve tj. tri:

BELA TANTRA

Bela Tantra je vrsta tantra joge okrenuta duhovnom rastu. To je u suštini individualni put, “Put desne ruke” (Dakšini Marga). Bela Tantra je prevazilaženje ega kroz disciplinovane mentalne i fizičke prakse, najčešće kroz vođstvo učitelja. Ta Tantra podseća “prisutnost” (mindfulness) kao, recimo u Kindalini jogi. Tantrička joga ima za cilj pročišćenje tela i uma. Razne prakese i tehnike se tu mogu uključiti kao što su mantre, mudre, jantre, vizualzacije I sl. Dakle, uključene su i meditacija, tehnike disanja, zvuci i joga položaji. Mada se sve energetske tačke tj. čakre uključene, ipak su tu najvažnije gornje dve čakre tj. treće oko i krunska čakra.

Fizički dodir i seksualna praksa tu nisu neophodni, mada je prepoznata neophodnost tela I njegovih energija.

CRVENA TANTRA

Crvena Tantra je orijentisana ka ekstatičkom iskustvu seksualnog sjedinjenja: božanskom jedinstvu ženskog i muškog principa. U osnovi, to je praksa sa partnerom. Ona se naziva i “Put desne ruke” (“nečiste”) ili Vama Marga. Ta je joga dosta “buntovna” jer se u ritualima koriste i tvari tradicionalno nedopušte u jogi, kao što su meso, vino, riba, prženo zrnevlje i sam seks.

Crvena Tantra je ono što se najčešće podrazumeva pod “Tantričkim seksom”. Znači, to je Tantra koju se praktikuje sa partnerom (svojim ili inim). Crvena Tantra je više vezana seksualnost i za donje čakre. No, kao i kod Bele tantre i ovde su sve čakre involvirane tokom seksualnog čina. Postoji tendencija da se ljubav void ne samo sa svojim partnerom nego i sa ostalim članovima grupe (“slobodni seks”)

ROZE TANTRA

Roze Tantra je nešto između Bele i Crvene. Ona je individualna jer ima puno meditacija i vežbi koje se mogu raditi samostalno. S druge strane, ona je i “dvojna” jer ima i meditacija i praksi koje se rade u dvoje ali seksulani čin nije deo ove prakse, premda seksulna energija jeste. Tu je srce glavni centar, spajajući i donje i gornje čakre.

Roze Tantra je usmerena na otvaranje srčane čakre i iscelenju. Duhovni rast kroz Ljubav i svesnost su srž ove joge. Roze Tantra nas uči prisutnosti kroz telo (“meditacija dodirom”). Kroz nju seks postaje “vođenje ljubavi”. Seksualna energija se transformiše i pridodaje energiji Ljubavi i Života. To je spajanje duše/tela radi i zadovoljstva i prosvetljenja. Spoj nije spajanje sa partnerom nego i sa Postojanjem (Orgazam sa Svemirom).

– X X X –

I kojom ćemo se mi Tantrom baviti na ovom on line kursu? Pa ko kojom hoće :-). Dakle, kurs je programiran da ga mogu pratiti i pojedinci a i parovi, s tim da bi parovi praktikovali stečena znanja i veštine – nakon časa, hahaha!

A metodologija bi bila da krenemo od Bele tantre pa preko Roze tantre stignemo do Crvene…

 

VREME ODRŽAVANJA:

  1. – 15 decembar 2023. od 21 – 22h. Pošto će časovi biti snimani, ako neko propusti koji čas, može ga naknadno pogledati i te snimke svi polaznici dobijaju besplatno.

CENA:

  • Za pojedince 50€ (6000din)
  • Za parove 75€ (9000din), ukupno

POPUSTI: Za plaćanje do 15. novembra 2023. popust 20% a za plaćanje do 01. decembra 2023. popust je 10%

BONUSI:

  • Polaznici dobijaju diplomu Tantra trenera
  • Svi polaznici dobijaju besplatno knjigu „TANTRA, orgazam sa svemirom“, III. izdanje, sa tehnikama, internet verzija – vrednost 1200din (10€)
  • Četiri različite tehnike (joga nidra, meditacije, opuštanja) – vrednost 1200din (10€)
  • Popust od 50% na ON LINE Kurs meditacije i 50% popusta na ON LINE Kurs Pranajame

PLAĆANJE

Uplate (dinarske) na račun Joga centra Sombor:

RAIFFEISEN BANKA AD,

Fabijan Periškić

Rn br 265-4202930-53

i to po prodajnom kursu koji može naći OVDE, ili se može platiti u gotovom u Joga centru.

A evo i podataka za plaćanje iz inostranstva:

1. Za polaznike iz Hrvatske je najzgodnije jer mogu platiti u kunama na moj račun u Hrvatskoj (po prodajnom kursu evra na dan uplate):

PRIVREDNA BANKA ZAGREB – Tekući račun u kunama

FABIJAN PERIŠKIĆ

SAMKA RADOSAVLJEVIĆA 24

25000 SOMBOR, SRBIJA

HR28 2340 0093 2184 4352 6

SWIFT adresa (BIC) Privredna banka Zagreb d.d.: PBZGHR2X

2. Polaznici iz drugih država mogu platite putem PayPal/a, samo klikni (ili mail adresa office@joga.rs ), ili Wester Union-a (Periškić Fabijan, Sombor, Serbia, Samka Radosavljevića 24) – vi plaćate proviziju, ili putem banke (najskuskuplja verzija, banke naplate proviziju i vama i meni):

RAIFFEISEN BANKA AD

BEOGRAD, RS

FABIJAN PERISKIC

IBAN: RS35265022000000749687

SWIFT CODE: RZBSRSBG

A sa Crnom Gorom imamo relativno povoljne uslove slanja novca preko Post Cash-a (5,5evra za isnose do 150evra).

 

Što se tiče PROGARAMA, on je više orijentisan ka muškarcima jer su žene prirodno već „jednom nogom“ u Tantri, tako da su učenja i tehnike više bave mušakrcima. Moglo bi se reći da su mušakrci „problem“ ali svejedno od ovih učenja i tehnika korist imaju – oba partnera…Ne? Samo da pomenem tehnike odlaganja ejakulacije, višestruki muški orgazam i Tantra masažu…

Ovo je Kurs pre svega za one koji žele da podstaknu sopstveni duhovni rast kroz osvešćeni seks ali i za one koji prepoznaju da bi i sami mogli držati Tantra treninge jer najbolje se nešto uči kada se to – podučava.

 

PROGRAM
Prvi dan: „Ko sam ja“, „To sam ja“ i tu pokušavamo da otkrijemo našu pravu Prirodu jer je identifikacija sa lažnim identitem „Teloumom“ (moj termin) izvor sve patnje….ima samo dva osnovna mentalna stanja: ili je Ljubav ili je strah.

Drugi dan: Tehnike meditacije, disanja i joga vežbi.

Treći dan: Bela Tantra

Četvrti dan: Roze Tantra

Peti dana: Crvena Tantra tj. eksplicitne Tantra tehnike

 

U svakom slučaju, ovo nije kraj učenja Tantre, nego početak i ko u sebi pronađe sklonost ka duhovnom rastu kroz svesni seks imaće doživotnu radost učenja.

PRIJAVA: Za one koji ne mare da daju svoje podatke – ispunite ovaj UPITNIK,

Za one koji ne žele dati podatke, neka se jave mejlom ili na telefon. Inače, Upitnik ne obavezuje ni nas ni vas dok platite kotizaciju.

KONTAKT: tantra@joga.rs ili +381 65 21000 70

Polaznici, ako iz bilo kog razloga žele, mogu ostati sasvim anonimni tj. uplata ide preko banke a tokom samog Kursa ne moraju otkriti identitet tj. umesto svoje fotografije tj. video prikaza, mogu postaviti neku bezličnu fotografiju. U tom slučaju samo se javite mailom ili na telefon

 

Jogi Fabijan