Kurs za Tantra trenere

Kategorija:

Tantra_joga_Kurs_za_trenere_FabaSvaki joga trener se, pre ili kasnije, suoči sa dilemom u kom pravcu da krene, u kom pravcu da se razvija. Velikom broju trenera odgovor stigne sam u raznoraznim formama i sledeći intuiciju krenu za tim „zovom“. Jedan broj trenera i/ili vežbača joge oseća težnju ka „nečemu“ a ne može to sebi jasno definisati. Jedna od tih intuitivnih „težnji“ je svakako – Tantra.

Tantra je zaista „joga na kvadrat“ i zato ovaj „specijalistički“ kurs nudim samo već formiranim joga trenerima ili pojedincima duboko urinutim u put joge.

Naime, kao što je poznato joga nije fiskultura, ni fitnes nego je joga PRISUTNOST. Najstarija knjiga o jogi, „biblija joge“, Patanđalijeve „Joga sutre“, u svom prvom stihu kaže: „Joga zaustavlja vrtloge misli“ („yoga chitta vritti nirodhah“)  i ja to polu-u-šali prevodim kao „Joga zaustavlja taj cirkus u glavi“ J. To zaustavljanje misli i emocija koje ih prate postižemo u jogi prisutnošću u pokretu, u zglobu, u mišiću, u dahu….. A ima li prijatnijeg i lakšeg načina od prisutnosti u (seksualnom) dodiru? Iz ugla meditacije, imamo – recimo – meditaciju posmatranjem daha, ili meditacija ponavljanjem mantri ili vizualizacijama itd., a Tantra je meditacija dodirom. I ne samo što je Tantra „svesni seks“ nego ona nas uči trajanju i „nerasipanju“ energije. Vidi o tome moj članak „Muškarac je u stanju…“

Takođe, želim odmah na početku da otklonim predrasude o Tantri kao razvratu i grupnom seksu: to su pretežno naše sopstvene projekcije (kako lične tako i kolektivne) i posledica su vekovnog potiskivanja seksa na Zapadu (Hrišćanstvo). Kao posledica tog potiskivanja dobili smo opsednutost seksom: Sve što potiskuješ postane tvoj gospodar. Tantra_joga_Buđenje_FabaSa druge strane, Tantra (kao i Seks Kung Fu) su nastali na Istoku, gde se seksualna energija ne potiskuje nego se transformiše. Dakle, seks nije kraj nego početak. Ali ako si propustio početak, propustićeš i kraj. Seks je početak, seks je telesan ali u sebi nosi ogroman potencijal za duhovni rast i transformaciju. Možemo možda nakraće reći: seks je (ili može biti) prečica ka prosvetljenju. O tome ima podosta u mojoj knjizi „Tantra, orgazam sa Svemirom“, a kako ja to u šali kažem: a ako vam i ne uspe ta prečica ka prosvetljenju – ostaje dobar seks. Dakle, nema štete smiley!Tantra_joga_Kurs_za -trenere_Ljubav

No, ne možemo sada ovde sve ispričati. Nije ovom članku to ni svrha. Svrha mu je da predstavi uslove pohađanja ovog Kursa jer je predpostavka da polaznici dolaze sa dosta predznanja (barem iz joga ako ne i iz Tantra joge).

 

Kurs

Ovo je jedini “intenzivni kurs” za Tantra joga trenere u celom Regionu a verovatno i u celoj Evropi. Intenzivni znači da se održava na jednom mestu u kontinuitetu od nedelju dana “od jutra do mraka”, gde se polaznici osam sati dnevno bave samo Tantra jogom, vežbaju, stanuju, hrane se i žive zajedno sa učiteljem (dnevnu rutinu možete takođe videti na Tabeli).

Tantra_joga_Kurs_za _trenere_Tabela_CertifikatKo organizuje Kurs. Ovaj Međunarodni Kurs organizuju Joga centar Sombor (matični број kod APR.a: 08880115), a koji je registrovan i kod Svetske joga federacije, Evropska unija joga udruženja i Svetska asocijaciji Tantra profesionalaca, te Tao centar Sombor.

Program Kursa se sastoji od niza teoretskih i praktičnih treninga i vežbi (vidi Tabelu, klikni za uveličanje).Tantra_joga_Kurs_za -trenere_Tabela

Kada. Kurs traje nedelju dana i održava se od 24.08. do 29.08.2015.

Gde se održava. Kurs se održava u Joga centru u Somboru, Samka Radosavljevića 24 (vidi: www.maps.google.com – ukucaj: Yoga centar Sombor). Treninzi se održavaju u parku Joga centra a kada vremenski uslovi to ne dozvoljavaju, tada se treninzi drže u sali Centra.

Za koga je ovaj Kurs. Ovaj Kurs je namenjen pre svega joga trenerima/trenericama ali i posvećenicima/posvećenicama jogi i duhovnom putu kao i onima koji žele da otkriju i druge moguće puteve za duhovni rast i prosvetljenje. Ovde namerno naglašavam nazive i u ženskom rodu i to ne samo zbog „rodne ravnopravnosti“ nego naročito zato što je Tantra učitelj kroz istoriju u Indiji vrlo često bila Tantra učiteljica! To je stoga što je žena prirodno već „jednom nogom“ u Tantri a „problem“ su muškarci.

Ovaj Kurs je, naravo, naročito namenjen i parovima, posebno onima koji žele da svoju vezu unaprede u „lestve duhovnog rasta“ i zato parovi imaju posebne popuste (vidi dole).

Ali, čarolija Tantre je i u tome da dok je odlično da se „vežba“ sa partnerom isto je tako odlično i samostalno vežbanje. Vežbanje Tantre ne ostavlja onaj osećaj teskobe i krivice. Naprotiv.

Šta dobijaju polaznici Kursa. Svi polaznici Kursa dobijaju Certifikat da su pohađali osnovni kurs Tantra joge. Za posebno uspešne polaznike postoji mogućnost i dobijanja DIPLOME TANTRA TRENERA ali to je pitanje moje individualne procene i posebnih uslova. Sem toga svi polaznici dobijaju moju knjigu „Tantra, orgazam sa Svemirom“.

Šta još dobijaju polaznici: Polaznici dobijaju ne samo formalno dokaz da su pohađali kurs nego dobijaju i vrlo konkretne veštine za unapređenje kvaliteta sopstvenog života i porast životne radosti, nego i za unapređenje zdravlja i radosti svojih vežbača i partnera. Ova znanja mogu lako postati dodatno a možda – vremenom – i glavno zanimanje. Ovo je investicija koja se isplati za samo nekoliko meseci.

 

Smeštaj i ishrana

Oni koji su iz Sombora i okoline (ili imaju rodbinu, prijatelje u Somboru) mogu dolaziti od kuće a za ostale je obezbeđen smeštaj u samom Joga centru (vidi sliku) sa vegetarijanskom hranom (brend Prana~hrana). Polaznici mogu stanovati i u sopstvenim šatorima ili šatorima Joga centra koji se postave u parku Centra a mogu stanovati i u sali Centra.

 

Tantra_joga_Kurs_za -trenere_OrgazamCENE: Kurs košta 160 evra. Za parove 220 (ukupno)! Smeštaj u Joga centru (6 mesta, 2 + 2 + 1+1) sa punim pansionom (sva tri obroka)  je 20evra dnevno po osobi u dvokrevetnoj sobi a 22evra u jednokrevetnoj sobi (domaća vegeterijanska i – kada god je to moguće – organska hrana). Smeštaj u sali Centra ili u šatoru sa upotrebom kupatila, veš mašine i kuhinje staje 5evra dnevno. Moguće je uzeti i samo obroke (i ako ste smešteni u Centru i ako ste smešteni drugde) ali je ukupan broj ograničen na osam abonenata. Sva tri obroka su 10evra dnevno a pojedinačno: doručak 3evra a ručak i večera po 4evra. Možete, naravno, i samostalno naći i luksuzniji a i skromniji smeštaj.

Obzirom na mali broj mesta, obavezna je rezervacija u visini 30% cene (50€), koji se iznos uračuva u cenu. Ostatak cene Kursa se plaća na licu mesta prilikom dolaska. Bez obzira da li će te platiti ceo iznos do kako bi ostvarili popust, dobro je da uplatite rezervaciju jer je ograničen broj mesta.

Troškovi smeštaja se plaćaju na licu mesta prilikom dolaska na Kurs.

 

Popusti i povoljnosti. Svi polaznici koji uplate celokupnu cenu Kursa (bez smeštaja itd) do 31.03. 2015. imaju popust od 20%. Svi koji plate celokupnu cenu Kursa do 31.05. 2015. imaju popust od 10%. Polaznici koji su već bili na nekom od kurseva Joga centra Sombor ili putovali sa Yoga travel – imaju dodatnih 10% popusta! Parovi imaju specijalni popust i za njih Kurs košta ukupno samo 220€. Popusti se ne mogu kumulirati (ne može se imati više popusta istovremeno), sem popusta od 10% za „stare mušterije“, tj. polaznike nekog od prethodnih kurseva ili putnike naše agencije Yoga travel.

 

INFO tel. 025 432 060, 065 21000 70, 063 553 108, mail: tantra@joga.rs

 

Za prijavu ili „predbeležbu“, ispuni ovaj UPITNIK, on ne obavezuje ni vas ni nas dok ne uplatite rezervaciju ili ceo iznos.

 

Plaćanje:

 

Uplate (dinarske) na račun Joga centra Sombor:

RAIFFEISEN BANKA AD,

Fitnes centar Joga

Rn br 265-2510310000646-82

po prodajnom kursu koji može naći OVDE, ili se može platiti u gotovom u Joga centru.

 

A evo i podataka za plaćanje iz inostranstva:

1. Za polaznike iz Hrvatske je najzgodnije jer mogu platiti u kunama na moj račun u Hrvatskoj (po prodajnom kursu evra na dan uplate):

 

PRIVREDNA BANKA ZAGREB – Tekući račun u kunama

FABIJAN PERIŠKIĆ, SAMKA RADOSAVLJEVIĆA 24

25000 SOMBOR, SRBIJA

HR28 2340 0093 2184 4352 6

SWIFT adresa (BIC) Privredna banka Zagreb d.d.: PBZGHR2X

 

2. Polaznici iz drugih država mogu platite putem PayPal-a (mail adresa je preuzmi@joga.rs i u toj verziji ja plaćam proviziju), ili Wester Union-a Western union, Či kung(Periškić Fabijan, Sombor, Serbia, Samka Radosavljevića 24) – vi plaćate proviziju, ili putem banke (najskuskuplja verzija, banke naplate proviziju i vama i meni):

RAIFFEISEN BANKA AD, BEOGRAD, RS

FABIJAN PERISKIC,

SOMBOR, SAMKA RADOSAVLJEVICA 24

IBAN: RS35265022000000749687

SWIFT CODE: RZBSRSBG

 

PRAVILA ODUSTANKA: U slučaju da odustanete od pohađanja, 6 meseci pre početka Kursa, dobijate 90% od uplaćene sume, 5 meseci pre početka 80%, 4 meseca 70%, 3 meseca 60%, 2 meseca ili manje pre početka vašeg Kursa – 50% od uplaćenog iznosa.

 

Tantra_joga_Kurs_za -trenere_FabaAko želiš da se prijaviš ili samo „predbeležiš“ klikni na ovaj UPITNIK, to ne obavezuje ni vas ni nas (sve dok ne uplatitite rezravaciju) ali se razne prednosti računaju u odnosu na vreme prijave.

 

Jogi Faba