Skup svih polaznika kurseva za joga trenere od 2013. - 2021.

Kategorija:

Škola za joga trenere, naslovna

Kada smo započeli ove kurseve za joga trenere te „daleke“ 2013.g. nismo mogli ni sanjati da će biti tako masovni, da ćemo imati polaznike iz dvadesetak zemalja i da će ti kursevi postati tako reći „pokret“ duhovnog buđenja… Ukupno smo do sada imali 239 polaznika od kojih je diplomiralo 231.

 

I, mada je bilo i ima kurseva i drugde u Regionu, naročito u Beogradu, ispostavilo se da je ovaj naš kurs jedinstven upravo po svom naglasku na duhovnu, mentalnu dimenziju dok su većina, da ne kažem svi, drugih kurseva zapravo kursevi „joga fiskulture“ i to su polaznici prepoznali i stoga smo imali uvek više, pa i desetak, polaznika iz sredina gde inače ima nekoliko kurseva (Beograd, recimo).

 

Upravo to, odabir ovog kursa i njegova duhovna strana je učinila da su se na naše kurseve javljale izuzetne osobe, duhovni tragaoci, „sebetražitelji“ kako sam ih nazvao.

 

Još je jedna odlika naših kurseva ta koja ih je činila jedinstvenim u celom Regionu: Jednino su naši kursevi „intenzivni“, tj. traju neprekidno tri nedelje, po ceo dan, „od jutra do sutra“ – samo joga.

 

To je doprinelo stvaranju izuzetnih, dubokih, trajnih prijateljstava koja traju i danas i siguran sam trajaće „zauvek“.

Dosadašnjih 11 grupa

Naravno, da je dosta toga moglo biti i bolje i u organizacionom i tematskom i didaktičkom planu ali bilo je kako je moralo biti… U sledećem životu pokušaću da napravim bolje kurseve, hahaha!

 

A propos „sledećeg života“ tj. ovog života, mislim da je ovih 12 kurseva (računam i sledeći 2021.) dovoljno za jedan život i ne planiram posle 2021. više držati kurseve… „sviraj, sviraj, pa i za pojas zadeni“, kako bi rekao naš mudri narod.

 

Stoga smo odlučili pozvati sve dosašnje polaznike da dođu i BESPLATNO prisustvuju tj. učestvuju u sledećem, poslednjem kursu. Plaćao bi se samo smeštaj po dosadašnjim cenama (sala ili šator 5evra dnevno, sobe 15 ili 20evra). Svako bi mogao doći kada hoće i ostati koliko hoće/može (dan, tri dana, sedam dana, svo vreme…). Ukoliko bi broj redovnih polaznika i „gostiju“ prevazilazio kapacitete Joga centra, imamo alternativu da bi „gosti“ mogli stanovati na jednom salašu u blizini Sombora (oko 5km, vidi sliku), vlasništvo porodice jedne naše polaznice Isidore, gde bi gosti mogli stanovati ali bi morali imati svoje šatore i bilo bi zgodno da dođu sopstvenim autom. Sem ovih opcija postoje idosta povoljni smeštaji u blizini Joga centra… Mala sugestija: predlažem polaznicima iz pojedinih grupa da se povežu međusobno i dogovore o eventualnom zajedničkom dolasku (u isto vreme), kako bi se ponovo sreli…Mijićev salaš

 

 

To bi bila izuzetna prilika da se divne osobe iz raznih grupa sretnu i međusobno upoznaju… Na žalost, svesni smo da će mali broj polaznika iz prošlih godina moći doći i ostati više dana. A kako bi smo imali jasniju sliku o broju potencijalnih „gostiju“ i vremenu kojeg planiraju provesti, spremili smo jedan UPITNIK kojeg molimo da ispunite.

 

Uz polaznike koje inače očekujemo na sledećem kursu, koji će biti održan od 04. – 23.07.2021. te goste/polaznike prethodnih kurseva i trenere koji su radili na ovim kursevima, očekujemo da bi to trebao biti NAJVEĆI JOGA DOGAĐAJ 2021. u celom Regionu.

 

Vidimo se,

 

Love & Light,

 

Jogi Fabijan