Korektivna gimnastika

Kategorija:

Korektivna-gimnastika-jogifGde: Joga Centar Sombor, Samka Radosavljevića 24

Kada: Sreda 18,30 – 19,30 i nedelja 18 – 19h

Cena: 1.500 dinara mesečno

Trener: Miodrag Škorić, fizioterapeut

Kontakt: Joga Centar: 025 432 060, 063 553 108, mail: korektivna.gimnastika@joga.rs – Miodrag Škorić: 063 895 4397

Nezdrav način modernog života nas je doveo dotle da već 50% školske dece pati od neke vrste deformiteta kičma. Ako se to ne ispravi u detinjstvu posle je gotovo nemoguće popraviti i to će praviti telesni i energetski debalans celog života.

Korektivna gimnastika predstavlja skup fizičkih vežbi doziranih po intezitetu, vrsti i trajanju, koje se mogu primenjivati preventivno kod dece koja imaju predispozicije za nastanak nekog od posturalnih deformiteta ili terapijski ako oni već postoje. Vežbe imaju za cilj povećanje snage mišića, povećanje amplitude pokreta i poboljšanje koordinacije pokreta.

Ako jedan od roditelja ili oboje imaju ravna stopala, neki od deformiteta grudnog koša ili kičmenog stuba velika je verovatnoća da će i dete imati iste probleme. Pod povećanim rizikom su i deca koja su prerano prohodala, imaju prekomernu telesnu težinu, fizički su neaktivna, imaju loše navike u držanju. Deformiteti mogu da se jave i u pubertetu, kada deca naglo rastu i razvijaju se a u isto vreme u školi nemaju organizovanu i redovnu fizičku aktivnost.skoliozarw-jogif

Vežbe iz programa korektivne gimnastike imaju za cilj da spreče nastajnje mogućih deformiteta i obezbede pravilan razvoj deteta ili da koriguju i spreče dalju progresiju postojećih deformiteta.

Vežbe direktno utiču na mišiće i zglobove ali i na organizam u celini. Ciljano se jača slaba i isteže skraćena muskulatura. Kod deformiteta grudnog koša i kičmenog stuba obavezno se rade i vežbe disanja.

Korektivna gimnastika Sombor