Veliko prolećno čišćenje '3 in 1'

Kategorija:

LOGO_1_okvir

Za zdravlje i dobar izgled je dovoljna – odluka!

Upotrebili smo ovo poređenje sa prolećnim čišćenjem kuće i bašte jer je telo naša kuća a bašta naš duh. Ono što će biti „crvena nit’ kroz ceo ovaj koncept vežbi „3 in 1′ je da su um i telo CELINA, mi smo – teloum (YangYin). Kako bi smo zdravlje, to najveće bogatstvo, očuvali i uvećali moramo se baviti celinom. Zdravlje je ili potpuno ili nije zdravlje.

Zato smo za vas iskombinovali tri najpopularnije vrste vežbi za telesno i mentalno zdravlje sa naglaskom na skidanje viška kilograma. Koncept je takav da može vežbati svako i svako uzme/dobije onoliko koliko hoće, koliko može. Bitno je početi!

prolecno-ciscenje-reklamaZašto je bila potrebna ova „mešavina’? Iz nekoliko razloga: pre svega ni jedna vrsta treninga ne pokriva sve naše potrebe u celosti; zatim mi ni sami ne znamo šta nam najbolje „leži’ dok ne ispitamo više različitih mogućnosti i na kraju ovako bogat program vežbi daje pravu riznicu vežbi „za poneti’ tj. za vežbanje kod kuće, sami ili sa svojima. Hm?

spring-clean-your-body-jogif

Ima tu još jedna dimenzija vrlo bitna za početnike ali i za one koji već vežbaju ovo ili ono: postoje treninzi koji te tretiraju kao „komad mesa’ i oni koji uvažavaju i tvoju duhovnu stranu (mir). Da li si ti zaista samo „komad mesa’? Da li se tako osećaš? Naravno da ne. Nemoj propustiti mogućnost da ispitaš i tu stranu sebe dok si još ovde (na zemlji).

Treninzi se održavaju tri puta nedeljno i započinju lagano zdravstvenim Či gong vežbama sa romantičnim kineskim imenom „Divlje guske’ (ponedeljak), nastavljaju malo intenzivnije joga vežbama za mršavljenje ljubimca Opre Winfrey (sreda), a završavaju „žestoko’ sa tae-bo vežbama uz Bila Blenksa (petak, tj. subota). Kakva lepeza!

Evo malo o svakoj od vežbi:shimu-jogif_copy

Či gong (kao deo Tai či čuan) je deo Kineske tradicionalne medicine (uz akupunkturu itd.) koji je proizišao iz borilačke veštine ali je danas skoro isključivo zdravstveno vežbanje. U prevodu znači „rad sa či’ (kosmičkom energijom) i značenje je istovetno sa Indijskim „pranajama’ („prana’ kosmička energija, „jama’ znači rad sa nečim). Vežbanje se svodi na lagane svesne pokrete uz mnoštvo istezanja, uvrtanja i raznih masaža. I, nemojte da vas prevari ta sporoća izvođenja vežbi: one itekako troše kalorije, videćete. Za ove vežbe vam nije potrebno nikakvo predznanje. Treninge vodi Wen Wu, čuvena učiteljica i slikarka koja je u vreme snimanja videa imala 70 godina! Vežba se u patikama (za unutra).

bob-harper-jogifJoga za mršavljenje. O jogi se sve više zna i nema potrebe da mnogo objašnjavamo. Seriju od 1 sat vodi Bob Harper, omiljeni joga itd trener Opre Winfrey. Za ove vežbe vam nije na odmet neko osnovno predznanje iz joge ali što manje predznanja imate više će te energije trošiti da ove vežbe izvedete. Vežba se bos ili u čarapama.

Tae-bo. Kao što su i tai či i či gong proizišli iz borilačkih veština, tako je i poznati glumac i Bill Blanks izumeo način kako da se treninzi i vežbanje tajlandskog boksa primeni za rekreaciju i skidanje kilograma. Billy-Blanks-jogifOvaj energični trening će, na kraju serije, da vam „istopi’ i ono malo viška koji je ostao nakon prethodne dve vrste vežbanja. Vežba se u patikama (za unutra).

Treneri: Nije uvek moguće naći kvalitetne trenere (za male pare), pa je bolje imati najčuvenije trenere, pa makar i virtuelne (to je, inače, svetski trend – ‘DVD treneri’). Sve sam snimke treninga preveo na srpski, pa će te moći pratiti i sliku i ton.

A šta između treninga? Bilo bi jaaaakoo dobro da vežbate i između ovih treninga (makar malo). Zato će polaznici (koji plate za sva tri meseca) dobiti gratis DVD sa vežbama zagrevanja i održavanja kondicije od 15 – 20minuta.

Dijeta. Mnogo je zdravije ne unositi kalorija više nego što nam treba, nego unositi previše pa ih posle „prisilno’ trošiti. No, sad tu-smo-gde-smo i ako već viška imamo gledaćemo da ga „potrošimo’ ali – please – iskoristite ova tri meseca „Prolećnog čišćenja’ za menjanje navika. Cela poenta zdravlja i dobrog izgleda počinje odlukom da se menjamo. Ne možemo postići promenu ako sve ostane isto. Ne možemo dobiti nove rezultate ako stalno ponavljamo jedne te iste postupke… Uostalom i gojaznost je ‘u glavi’ (‘Nikada više dijeta’)

Da ne dužim, nije potrebno primnejivati nikakve posebne dijete ali pokušajte u ovom periodu „čišćenja’ izbegavati (najbolje ukinuti) belo brašno, beli šećer i margarin. Time će otpasti najveći broj poslastica ali i štošta drugo (za malo više detalja pogledaj moj članak zdravlje).

Ko želi da zaista napravi VELIKO ČIŠĆENJE i da OKRENE NOVI LIST, preporučujem Potpuno čišćenje creva (Šankprakšalana). Kapacitet za ovu tehniku je zaista mali jer ima mesta samo 2 osobe u jednom turnusu i samo jedan termin nedeljno (subota), pa molim zainteresovane da se rezervišu mesta.

Dakle, jedinstvena prilika za TRI RAZLIČITA TRENINGA NA JEDNOM MESTU, za samo 2.100 (1.890) dinara za sva tri meseca! NE PROPUSTITE OVU JEDINSTVENU PRILIKU.

Nenadomestiva je energija zajedničkog vežbanja. Kod kuće to jednostavno NE IDE Smile.

http://www.youtube.com/watch?v=5qTwde8xYw4

~ POMERI SE. UČINI NEŠTO ZA SEBE. ~

(i ne nasedaj na gluposti o pilulama i formulama za mršavljenje)

MESTO: Joga centar Sombor, Samka Radosavljevića 24

VREME: Treninzi počinju u ponedeljak 04. marta 2013.g. i traju tri meseca (mart, april, maj) i održavaju se tri puta nedeljno: ponedeljak (Tai Či Gong) 10 – 11 ili 16 – 17h; sreda (Joga) 10 – 11 ili 16 – 17h i petak/subota (Tae-bo) petak 10 – 11h ili subota 16 – 17h.

CENA: Mesečno 1.200din, dva meseca 1.800; SVA TRI MESECA SAMO 2.100din!

POPUSTI: Bračni parovi, braća i sestre, roditelji i deca itd imaju popust od 25%, dakle, za oboje tri meseca je ukupno 3.150din (ne 4.200)!

Za plaćanje do 25. februara još 10% popusta! Dakle, do 28. februara SAMO 1.890 ZA TRI MESECA!

INFO: 025 432 060, 063 553 108; mail: ProlecnoCiscenje@joga.rs

TRENERI: Či gong, Wien Wu; joga, Bob Harper; Tae-bo, Billy Blanks!

~ Počni na vreme ~