Vežba na Tari

Kategorija:

1a-Tara-2012-jogifMrak ne postoji. Mrak je samo odsustvo svetla. Kada upalite svetlo, mraka nema. Razne negativnosti našeg života najčešće ne postoje nego im mi dajemo egzistenciju odbijajući da ih prihvatimo. Kada ih prihvatimo, one nestanu. Kao ono kada vas u snu juri neko čudovište; ako bi ste mogli da se okrenete – umesto što bežite – to bi čudovište nestalo: ono ni ne postoji.

Pedesetak polaznika (u tri „smene’) joga radionica celovitog zdravlja „I čardak na nebu i čardak na zemlji’ je odlučilo da ne beži od svojih „čudovišta’, nego da se okrene i da ih pogleda u oči. I šta? Uvideli su da ti monstrumi (strahovi, krivice…) nisu uopšte tako strašni. Naučili su glavnu tehniku: „Samo te posmatram’. 1b-Tara-2012-jogifOno čega smo svesni, to mi kontrolišemo; ono čega nismo svesni, to kontroliše nas. Naučili smo da posmatramo te doživljaja u nama (u stomaku). Kada svesno posmatramo kruženje energije u stomaku, em emocija postaje slabija, em spoljni događaj počinje da se menja.

Zaista mi je bilo zadovoljstvo sresti toliko odvažnih osoba koje su odlučile da urade neštomenajti sebe, raditi na sopstvenom rastu, na buđenju. Samo zbog njih još držim ovaj svet, kako bi rekao Shiva.

1c-Tara-2012-jogifSve su grupe od potpunog nepoznavanja i hetegerogenosti stekle koheziju, povezanost na nivou Bića, gde smo svi jedno. To vreme prisutnosti (u vežbi, disanju, meditaciji) je nepotrošiv kapital za ubuduće, to je nescrpni Izvor sada kada smo naučili kako mu se pristupa.

Hvala svima koji su bili, hvala svima koji su pomogli da ove radionice budu takav uspeh.

A evo i mali video kolaž:

http://www.youtube.com/watch?v=WPYpKLIWolo

JogiF