Yoga Travel: Joga alhemija na Zlatiboru

Kategorija:

Idemo da naučimo pretvaranje olova u zlato.

Yoga-Travel-ZlatiborNakon uspešnih radionica u B. Monoštoru (kod Sombora), Zemunu, Krfu i Jabuci, Yoga Travel objavljuje i Duhovnu radionicu joge i meditacije na Zlatiboru (01. – 08.10.2011.).

Još od prastarih vremena pa preko srednjeg veka i sve do dan-danas pokušavao je čovek da pretvori obične metale, naročito olovo u dragocene metale, zlato i srebro. Za to su tragali za „kamenom mudrosti’ uz pomoć kojega, verovalo se, je moguće pretvarati olovo u zlato. Ali – avaj – Priroda ne dopušta odstupanja od svojih zakona. Slatko se smeju alhemičari u grobu: to sa olovom i zlatom su bile samo metafore. Radilo se o pretvaranju teške ego prirode i ličnosti u večnu zlatnu Svesnost, pretvaranje patnje u blaženstvo ‘Carstva nebskog na zemlji’. Za taj proces imam ‘kamen mudrosti‘. Taj kamen mudrosti se zove joga.

Yoga-Travel-Zlatibor-alhemija

Joga kao vežbe i položaji ali i joga disanje i joga meditacija. Ni jedno od tih tri nije samo sebi svrha, sve ima isti cilj: prevazići ego i patnju i prekoračiti iza ličnosti u tišinu Svesnosti.

Nema boljeg mesta za tu „transmutaciju’ ega da se zlati(bor) nego mirna, večna, spokojna frekvencija planine. Ovo je Radionice za one koji su spremni preuzeti rizik, za one koji su uvideli da klasičnim (psihološkim) tehnikama i metodama transcedencija ne može izvesti. Potrebno je nešto radikalnije… Zato dođi na ovu ekslukizivnu Radionicu (za samo deset osoba) u povučenoj, luksuznoj vili „BUDA’ (naselje ‘Palisad’, 2km od centra) na Zlatiboru od 01. – 08.10.2011.

Yoga-Travel-Zlatibor-Vila-izgledAranžman sadrži:

• Pun pansion (dva obroka, zakuska oko podne, kafa, čaj)

• Škola meditacije

• Kurs joge (početni di srednji)

• Kurs joga disanja

• Izlet

• U slučaju lošeg vremena alternativno će se održati skraćeni kursevi Tantra joge, 2012., zdrave ishrane, masaže itd.

Kurseve drži iskusni joga trener i duhovni učitelj jogi Fabijan (školovan u Indiji).

A zdravu hranu za polaznike sprema Roza Knežević

SVE TO ZA SAMO 240€. Parovi uživaju popust od 20% (48€ ukupno)Yoga-Travel-Zlatibor-Vila-izlaz

Uplate do 20. septembra ostvaruju POPUST od 10%!

Obavezna uplata depozita od 30% kao rezervacija (uračunava se u cenu).

Uplatu možete dati na račun Joga Centra Sombor kod NLB banke račun broj: 310 – 16337 – 90, ili u gotovom u Joga Centru Sombor, S. Radosavljevića 24, tel. 025 43 20 60 i 063 553 108. a po srednjem kursu evra na dan uplate.

Yoga-Travel-Zlatibor-rasporedPočetak Radionice u subotu 01.10.2011., sa večerom u 18h i prvim časom Škole meditacije u 19h.

Završetak u subotu, 08.10.2011., sa doručkom.

Orijentacioni raspored dnevnih aktivnosti (koje se mogu prilagoditi potrebama/željama gostiju):

Smeštaj obezbeđuje krevetninu i peškire ali morate sami poneti joga prostirke (mogu se kupiti i one za kupatilo).

Info: +381 25 432 060, 063 553 108, zlatiborskaalhemija@joga.rs

Jogi Fabijan