TO SAM JA

Blog-logo-samoAblogTa unutrašnja tišina u vama i Bog je  - jedno te isto.

Sutradan, nakon što sam napisao prethodni tekst (“Ko sam ja?”), imao sam jedan intezivan duševni doživlja, koji je došao kao ilustracija onome što sam napisao juče. Izgleda da Nebo meni šalje “ilustracije” za ono što pišem, kao što ja vama stavljam slike uz tekstove :-)

Naime, bio sam čitao neki tekst Ekarta Tole-a o zahvlanosti i u času kada sam pročitao: “A ako i postoji nešto što ti zoveš “moj život” a nije sadašnji trenutak – to je samo mentalna konstrukcija”, To-sam-ja-Iluminacijai osetio sam kao da me je nešto “povuklo” u neko središte i našao sam se u prostoru potpunog mira, gde je mene nestalo i gde sam sve video kao “spoljne događaje”. Spoljni događaji su mi bili ne samo stvari i odnosi izvan mene, nego i moje telo i misli i emocije. Iz te unutrašnje tišine u sebi (istovremeno je središte bilo u meni i ja u središtu) sam video da je sve kako treba, da je Stvarnost savršena! To mi se već više puta događalo i ja znam da je sve na svom mestu (“Pada sneg i svaka pahuljica pada tačno na svoje mesto”, Zen). Na žalost, to je trajalo samo kraće vreme i potom se ego pobunio i krenuo sa svojim komentarima (ti takvi trenuci potpunog mira su smrt ega a ni on ne voli da umre, ha, ha!).

To-sam-ja-TisinaDakle, “to sam ja”. Ta tišina i mir – to sam ja (to si ti). Na Sanskritu se to kaže “so ham” i to je jedna od najstarijih mantri; sa udahom izgovaraš “so” a sa izdahom “ham”. To istovremeno znači i “on (ona, ono) sam ja” (pogledajte tu meditaciju na YouTube, Jogi Fabijan). Možda to napisano kao “On sam ja” sa velikim “O” može nekome zvučati bogohulno ali, svejedno, mi u jogi znamo da su ta unutrašnja tišina, naše Biće i naša Božanska priroda, Bog, Kosmička ljubav, Univerzum….. – sve jedno te isto.

Ako ne nađeš Boga u sebi nećeš ga naći nigde na drugom mestu.

Mir s vama,

 

Kategorija: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.