Čudo od hemije: Hidrogen peroksid (H2O2)

Kategorija:

Joga centar Sombor je zapravo moja rođena kuća i bašta na placu od 25ari (1/4 hektara tj. „pola jutra“) u centru Sombora. Ja sam rođen u toj kući i u njoj živim, eve, već 64 godine. Prilično sam identifikovan sa tom kućom i baštom (identifokovan je moj telo-um, ne i Biće) i to je nekako ovako: kuća je telo a bašta duša.

Zašto vam ovo pričam? Pa zato što ja neću da trujem „svoju dušu“ – a ni telo – pesticidima: dakle, kod nas u bašti se ništa ne prska pesticidima i ne koristi se veštačko đubrivo – sve je zaista organska proizvodnja.

Kako se to postiže? Tako što imamo nekoliko starih sorti voćaka koje ni ne traže nikakvu zaštitu, imamo dosta voćaka kojima i inače ne treba zaštita (višnje, trešnje, kajsije, orasi, lešnici) a one voćke, bobičasto voće, povrće i cveće kojima je potrebna zaštita – prskamo hidrogen peroksidom!

Šta je hidrogen peroksid (vodonik peroksid)? To (nestabilno) jedinjenje vodonika i kiseonika, skoro voda (H2O), samo – vidite –  ima jedan atom kisenika više (H2O2). E, taj kisenik nema svoju vezu i zato je jedinjenje nestabilno i on se veže na čega god stiže i „oksidira“ to čega se dotakne i vezuje za sebe. Na taj način uništava bakterije, viruse, gljivice i druge organske supstance. I što je najbolje, ne osavlja nikakve ostatke iza sebe jer se hidrogen raspada na – vodu i kesonik!

Vodonik peroksid je najzaslužnije jedinjenje za održavanje života na ovoj Planeti. Prvi put ga srećemo već prvih sati našeg života jer je to prvo najhranljivije mleko koje prethodi majčinom mleku (kolostrum) sadrži blagi rastvor hidrogena kako bi se dete zaštitilo od mogućih infekcija u prvom dodiru sa spoljnim svetom! To nas jedinjenje prati celog života jer tkzv „dobre bakterije“ deluju na taj način što proizvode hidrogen i tako nas „dezinfikuju“ iznutra itd itd.

Bezbrojne su primene!

Bašta:
 Zalivanje: Prosto ne znam odakle da počnem; da li ste primetili koliko sve bolje raste posle kiše nego posle zalivanja? E, to je zato što je kiša „blagi hidrogen peroksid“. Naime, padajući kroz ozonski sloj (ozon je „nestabilni“ kisenik – O3) kišne kapi „pokupe“ i malenu količinu tog slobodnog kiseonika i stvara se hidrogen. On boljšava snabdevanje biljaka kiseonikom i čisti bilje od raznih zagadživača. Uništavanjem ozonskog sloja i ta funkcija kiše lagano nestaje. Dovoljno je napraviti koncentraciju od 0,1% hidrogena (Jedna flaša Hidrogenize® Čudotvorac na 100 litara vode) i tome zalivati baštu.

Zaštita bilja:
Za prskanje bilja (voća, povrća, cveća) od gljvičnih oboljenja, dovoljna je jedna litra Hidrogenizer® Čudotvorac na 3, 4 litre vode (3% rastvor).
Za uništavanje već postojećih insekata i zaštitu od novih, potrebna je jedna flaša Hidrogenizer® Čudotvorac na 2 litre vode (5% rastvor). Da bi uništavanje insekata bilo efikasnije, stavite 2, 3 kašićice šećera u rastvor za prskanje, kako bi se rastvor lepio na insekte. Ovaj rastvor neće ubiti odrasle insekte ali će ih sigurno otereti, no, što je mnogo važnije iz jajašaca se neće izleći novi insekti!
Setite se samo onih dosadnih mušica na ružama ili insekata na jabukama i breskvama; e, njih ovaj rastvor jednostavno razjuri. Zapravo ja ne znam šta se desi sa bubama i mušicama ali ih jednosatvno nema a nije korišten nikakav otrov pa niste zatrovali ni biljke ni zemljište.

Lična upotreba:
Higijena: Svima je poznata zaštitna uloga belih krvnih zrnaca (Leukociti) ali je mnogo manje poznato da podklasa leukocita koji se zovu neutrofili služe kao prva linija odbrane od bolesti i tu svoju ulogu ostvaruju tako što proizvode hidrogen peroksid!
Verovatno je najpoznatija upotreba ovog jedinjenja za ispiranje usta i belenje zuba. Napravite 3% rastvor (3dl Hidrogenize® Čudotvorac  na litru destilovane vode). Rastvor reaguje sa bakterijama usta i stvara se pena. Penu ne gutati nego ispljunuti i isprati usta čistom vodom.
Sem toga možete povremeno napraviti kupku tako što ćete nasuti ½ litre Hidrogenize® Čudotvorac  u kadu tople vode (20, 30 litara) i provesti 20 tak minuta u kadi. Ta će kupka da podmladi i osvežiti kožu i telo.
Odlično je potopiti noge u 1 – 2% rastvor u slučajevima gljivičnih oboljenja stopala i prstiju.
Lečenje: Za ispiranje rana na telu i ustima koristi se 3% rastvor (3dl Hidrogenize® Čudotvorac  na litru destilovane vode). Za ispiranje i upale sinusa koristiti jednu kafenu kašićicu Hidrogenize® Čudotvorac na čašu vode. Takvim istim rastvorom može se tretirati i upala uha.

Jedno ogromno područje primene hidrogena u lečenju teških i terminalnih bolesti koje se sve više primenjuje u svetu (najčuvenja bolnica u SAD – Majo klinika, recimo, koristi ovu metodu za lečenje raka) neće biti pokriveno ovim člankom zbog svoje osetljivosti. Ukratko rečeno, ćelije raka ne mogu da opstanu u sredini bogatoj kiseonikom (one su aneorobne a hidrogen se „raspada“ na vodu i kiseonik) – da ne kažem da nastaju u sredini siromašnoj kiseonikom… Sa druge strane, „dobre bakterije“ u crevima i vagini su aerobne i treba im kiseonik kojim je hidrigen prebogat. Međutim, ja lično nisam nikada probao da koristim hidrogen na taj način (da ga neposredno unisim u telo), niti znam ikoga ko je to lično probao, pa bi takva upotreba bila na sopstveni rizik.

Pranje voća i povrća:

 

 Možda sam trebao ovo staviti na prvo mesto. Verovali ili ne uz pomoć hidrogena možete od zatrovanog prskanog voća i povrća praviti – organsko! On uništava sve bakterije i viruse a uklanja i ostatke hemije kojim je voće/povrće tretirano.
Jednostavno naspite pola čaše Hidrogenize® Čudotvorac u pun sudoper hladne vode, potopite voće ili povrće i ostavite 20 tak minuta. Ukoliko nemate toliko vremena povećajte koncentraciju a skratite vreme pranja/potapanja.

Dezinfekcija kuhinje i kupatila:
Napraviti svoje sopstveno sredstvo za dezinfekciju. U sprej flašu naspite 2% hidrogen (2 dl Hidrogenize® Čudotvorac na litru vode) i time dezinfikujte kuhinju, sudoper, kupatilo…

Može da se koristi za belenje veša, vađenje fleka itd itd. Lista načina korišćenja hidrogen peroksida je neiscrpna. Pobrojao sam samo neke najglavnije.

Na kraju, da podsetimo još jednom, jedino mesto gde možete kupiti veće količine FOOD GRADE hidrogena je KLIKNI OVDE!

UPOZORENJE: I takav razblaženi hidrogen (10%) stvara opekotine na koži. Obavezno koristiti rukavice! U slučaju da dođete u kontakt sa hidrogenom isprati sa puno vode. ČUVATI VAN DOMAŠAJA DECE!

Jogif