Kurs za joga trenere „Sopstvena transformacija 2 in 1“

Kategorija:

~ Bez sopstvene transformacije nema joga trenera ~

JEDINI HIBRIDNI KURS ZA JOGA TRENERE U EVROPI!

1-Program-logoZašto je ovo HIBRIDNI KURS? Pa zato što na njemu možete učestvovati ili LIČNO ili ON-LINE ili „KOMBINOVANO“ (recimo prvu nedelju u Somboru a ostatak preko Interneta i sl.) – po sopstvenom izboru :-)!
A zašto je ovaj kurs „2 in 1″? Zato što polaznici dobijaju i zvanje „Joga terener“ i „Učitelj meditacije“. Mada je ovaj kurs zapravo – „3 in 1′! A zašto to? Jer ćeš kroz ovaj kurs naučiti da ta nova zvanja možeš uspešno ostvarivati jedino ako započneš SOPSTVENU TRANSFORMACIJU. Ukoliko ne kreneš u sopstvenu promenu i duhovni rast, možeš postati nastavnik joga fiskulture ili nekog joga fitnesa ali ne i joga trener (da ne govorim o učitelju meditacije).

Joga (i meditacija) se uči IZNUTRA a ne „iz spolja“. I zato onaj koji nije ni privirio u dušu i utrobu joge – joga manekeni – vas u jogu ne mogu uvesti.

Zaista, jedinstvena prilika da na jednom mestu, za dve ipo nedelje posvećenost samo jogi, doživiš i sopstvenu transformaciju i dobiješ dve diplome! To je već učinilo 268 polaznika iz sedamnaest zemalja (Srbija, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Slovačka, Estonija, Švedska, Italija, Finska, teritorija Kosova, Austrija, Velika Britanija, Rumunija, Grčke, Francuske, Švajcarske i – Japana!).

Već je 268 “Glasnik Tišine“ dobio/la Međunarodne diplome.

Kurs za joga trenere 12 grupa
12 grupa

Ali od ove godine se „modernizujemo“ i ostavljamo mogućnost praćenja Kursa i preko Interneta. To ima razne prednosti, naročito za one sa kraćim godišnjim odmorom i/ili malom decom a i jeftiniji je jer nemate troškove putovanja, smeštaja, ishrane….
Međutim, i takva verzija ima svoje nedostatke a to su pre svega nedostattak kontakta sa učiteljem i trenerima a i nedostatka druženja koja su obeležavala dosadašnjih četrnaest kurseva.
Dole u tekstu imate Upitnik  u kome imate i pitanje da li se prijavljujete za lično učešće ili ON LINE.

Među mnogim zanimljivim i talentovanim polaznicima ovoga Kursa, iz raznih profesija, poznavaoci raznovrsnih veština, godine 2017. godine, bio je i čuveni naturolog i isceljitelj Georgije Nazarov iz Moskve…, 2018., 2019., 2020., 2021., 2022., a dolazi i 2024.g. 

Naravno da će te ovaj kurs naučiti i telesnim vežbama i joga položajima i svemu drugome što je potrebno znati spolja o jogi. I to je najlakši deo. Ono što je specifičnost ovog kursa je POVRATAK KUĆI – SEBI. Ovo je kurs za istinske Sebetražitelje, a samo retki nađu retke. Ova Škola za trenere je najbliže prišla idealu gde su učenici živeli zajedno sa učiteljem. S tim u vezi, energija i atmosfera Joga centra u Somboru, mesto gde se godinama praktikuje joga i druge duhovno-telesne veštine, meditira i živi prisutno, kao i prisutvo učitelja sami za sebe već pokreću i potpomažu duhovno buđenje (provereno).

A evo i kako to ČAROBNO izgleda (snimak je HD i lepše izgleda na celom ekranu):

PRETVARANJE ZLATA U ZLATO, Duhovna alhemija Joga centra Sombor

Video of PRETVARANJE ZLATA U ZLATO, Duhovna alhemija Joga centra Sombor

Istini za volju, većina vaših budućih vežbača će očekivati od joge (od vas) upravo to: fizičke vežbe za razgibanost, za mršavljenje, protiv stresa  ali je razlog tome što velika većina nije svesna da je koren njihovih problema u glavi (svesnosti) a ne u telu. Zbog toga joga ne sme da ustukne pred nesvesnošću „mase“: joga mora da menja sledbenike a ne oni jogu.

Ipak, ovako ili onako, ni jedan kurs sam po sebi ne može od nikoga napraviti joga trenera. Kurs, kao ovaj od 200 sati, može dati samo polaznu osnovu i pokazati put a izgradnja trenera/instruktora je proces koji traje celog života. Ali nije svejedno u kom pravcu krenete jer ako krenete u pogrešnom pravcu – nećete nikada stići. U svakom slučaju ovaj Kurs je samo početak a ne kraj.

Pri tome se ne sme zaboraviti prvo načelo joge kako ga je postavio ‘otac joge’ Patanđali: Joga zaustavlja vrtloge misli (‘Joga čita vrti niroda’) tj. osnovna odlika i svrha joge je PRISUTNOST. Veliki mudrac, lekar i jogi Patanđali je ostavio taj neuništivi putokaz i kriterijum. Još jednu ogromnu stvar je učinio taj dalekovidi jogi (pre 2000 godina): stvorio je učenje, ali nije stvorio organizaciju. Da jeste, da je stvorio organizaciju i ostavio učenike, sada bi smo imali pravoverne jogije i jeretike i ostale gluposti koje su nam donele religije.

Kakvo ovo ima značenje za temu članka? Pa, značenje je u tome što nema bolje i lošije joge; one su različite i samo ih jedna stvar odvaja od drugih sportova i veština: SVESNOST. I na kraju da dodam jedno vrlo bitno mišljenje, izneto od nesumnjivog autoriteta, koje je možda i „prejako“ ali ga je dobro imati u vidu: „Joga je unutrašnja vežba. Sve ostalo je – cirkus“ (~Sri Chinmoy). Dakle, ako vežbamo jogu a ne brinemo o mentalnom stavu, to je onda običan cirkus.Sri Cinmoy

Mada je meditacija deo joge, ja sam je ipak izveo u posebnu disciplinu jer se drugačije podučava i vežba i zato će polaznici biti obučeni za obe „veštine“. Nakon što ovladaju osnovama i jednog i drugog, moći će sami – zavisno od afiniteta i potreba svojih polaznika i vežbača – da kreiraju program sa više jednog (vežbačeg) ili drugog (meditativnog) pristupa.

2-Skola-za-terenere-Sombor-2013-jogifMožda će se neko od potencijalnih polaznika ovog naprednog kursa uplašiti ovakvog koncepta. Ništa zato, to je prirodno. Ljudi ne vole promene. Mnogi žele promene ali – da sve ostane isto. Za takve nije ovaj kurs. Ima drugih kurseva za koje ova unutrašnja dimenzija nije bitna.

„Kurs 200 sati“ (RYT 200) Joga centra Sombor nema potpuno drugačiji koncept samo iznutra nego i spolja. Dakle, kurs ne traje mesecima (vikendom) nego se isti fond časova postiže u jednom celovitom intenzivnom tronedeljnom kursu. Tako je ovakav kurs i zgodniji i jeftiniji (kursevi u Beogradu koštaju 1000 i više evra + troškovi puta i smeštaja u trajanju od osam meseci). Za te tri nedelje u Joga centru Sombor polaznici će se baviti SAMO JOGOM. Nastava se odvija svaki dan, sedam dana u nedelji, osam sati dnevno. Ako želite transformaciju joga mora da vam uđe u svaku poru. Oni koji su iz Sombora i okoline (ili imaju rodbinu, prijatelje u Somboru) mogu dolaziti od kuće a za ostale je obezbeđen smeštaj u samom Joga centru (vidi sliku desno dole). Kurs-200-smestaj1-jogifPolaznici mogu stanovati i u sopstvenim šatorima ili šatorima Joga centra koji se postave u parku Centra. Postoji i opcija stanovanja u sali Centra.

Ovaj kurs otvara mogućnost da postaneš AUTENTIČNI JOGA TRENER. Autentičan joga trener može postati samo autentična ličnost. Ali taj kurs, te dve, tri nedelje, ti mogu postati ne samo najlepši godišnji odmor u životu, nego godišnji odmor ŽIVOTA, sa punim smislom, „letovanje“ na kome ćeš najzad naći – sebe. Ovaj intenzivni kurs je odlična prilika i za one koji ne nameravaju da se bave podučavanjem joge da započnu buđenje, unutrašnju transformaciju i tako ispune jedinu svrahu zbog koje smo se rodili na ovoj Planeti: DA SE PROBUDIMO.

Kurs ima ograničen broj polaznika – do dvadeset u jednoj grupi – i time mogućnost da se učitelj i njegovi asistenti posvete svakom polazniku posebno uzimajuči u obzir posebnosti svakog studenta.

Kurs-za-trenere-Dina-AnaRaspored dana je tako kreiran da ima dovoljno vremena i za odmor i zabavu (od 12 – 17h), pa su to vreme neki polaznici iskoristili za kupanje i igru (vidi sliku levo).

Sem mene, Jogi Fabijan, u „Kursu 200″ kao redovni ili gostujući predavači učestvuju iskusni joga treneri i drugi profesionalni predavači.

5-Skola-za-terenere-Sombor-2013-jogifZa one koji nameravaju da nastave kao joga treneri i instruktori meditacije, ovaj kurs otvara mogućnost da se posle bave profesionalno podučavanje joge kao jedinim ili dopunskim zanimanjem. Za one kojima je to pretežni motiv samo da kažem da je, prema mom iskustvu, joga trener jedno od najlepših zanimanja na svetu (a ja sam imao više zanimanja u životu). Napori, vreme i troškovi će vam se isplatiti za nekoliko meseci.

Apsolviranjem na Školi za joga trenere Joga centra Sombor otvarate mogućost ispunjenja svoje i spoljne i unutrašnje svrhe: postizanje i duhovnog i materijalnog bogatstva! Upitaćete se možda zašto članak o joga kursu pominje i materijalno bogatstvo? Zato što smo mi sa jednog kraja duh a sa drugog materija i ne bi smeli lagati ni sebe ni druge (o tome više na kursu). Treći rezultat bavljenja jogom koji u sebi sadrži obe pomenute dimenzije je: TOTALNO ZDRAVLJE i svi polaznici ovim kursom zakoračuju na taj put „najvećeg bogatstva“.

Što se tiče preduslova, važnija vam je spremnost na promenu i duhovni rast nego vežbaće iskustvo, mada je telesna kondicija i prethodno znanje i iskustvo iz joge više nego dobrodošlo. Svakodnevno intenzivno vežbanje će, međutim, u tri nedelje od svakog napraviti razgibanog vežbača (unutar sopstvenih mogućnosti).

IMG_20130819_172114Polaznici koje ispune program i prođu sve testove dobijaju Diplomu koja potvrđuje stečena zvanja i Joga trenera i Učitelja meditacije i na osnovu koje mogu da se upišu u Registre raznih međunarodnih joga asocijacija i udruženja meditacije prema svom izboru a postaju i automatski i članovi Udruženja učitelja meditacije Srbije (vidi uzorak diplome na slici desno). Oni polaznici koji ne ispune minimum mogu da biraju da li da dobiju samo Potvrdu da su prisustvali Kursu ili da idu na „popravni ispit“ (ako je moguće) tokom samog Kursa ili na nekom drugom prilikom.

Da vam otkrijem i koje je danas najvažnije joga pomagalo: nije ni jedno od ovih koje ste mogli videli u SHOP-u (mada ćemo sva ta pomagala koristiti i zaista je šteta što dve najveće škole joga trenera u Beogradu ne znaju za ta pomagala i ne koriste ih). To je engleski jezik. Internet je neiscrpan izvor informacija i znanja iz joge i zaista bi bilo šteta da se ne koristi. Learn English, please.

I još nešto: ako ste stvarno zainteresovani za ovaj kurs, počnite učiti jogu (ova web stranica je glavni ispitni materijal) – već danas jer u one tri nedelje jednostavno nećete moći stići da učite. Na Kurs morate doći već spremni Smile.

Joga centar Sombor je registrovan i u Međunarodnu joga federaciju  i u Evropsku uniju joga udruženja i polaznici će dobiti Međunarodne dvojezične (englesko-srpske, ili englesko-hrvatske, englesko-makedonske, iatlijansko-engleske itd) diplome. Sa tim se diplomama može raditi u celoj Evropi i celom svetu. Imena svih polaznika koji su dobili diplome objavljuj se na web stranici Joga centra Sombor (polaznike prethodnih generacija možete videti OVDE). A osnivač i trener Joga centra Fabijan Periškić je ove 2019.g. postavljen za Počasnog direktora Svetske joga federacije za Srbiju Počasni direktor

~ Prosečni učitelj priča. Dobar učitelj objašnjava. Superiorni učitelj demonstrira. Veliki učitelj inspiriše. ~

Evo i kratkog opisa i strukture dana a za detaljan PROGRAM, KLINKI OVDE:

Sem mene, treninge drže i drugi treneri a glavni trener je Nataša Lukić, sa preko 10 godina prakse, kao joga trener, školovana u Novom Sadu, Beogradu i Madridu, Majstor Reikija i mnogih drugih veština. Obučava se Hata joga (Ajengar stil), Tao joga, Tantra joga, Joga za trudnice, Joga za decu i XXL joga (joga za one sa većom težinom).

Orijentacioni dnevni PROGRAM (taj će program sa manjim izmenama biti isti i za prisutne polaznike a i za one koji Kurs prate ON – LINE):

7 – 9h, Tao jogaDiploma_ivorad_Ignjatovi

9 – 10h, Pauza za doručak

10 – 12h, Teoretsko-praktični sadržaji, joga za trudnice, joga za decu, XXL joga itd

12 – 14 Individualni rad

14 – 17h, Slobodno, evo kako to izgleda ponekada:

IGRA I RADOST: Joga centar Sombor, Kurs za joga trenere 2015.

Video of IGRA I RADOST: Joga centar Sombor, Kurs za joga trenere 2015.

 

17 – 19h, Hata joga (i ostale vrste joge).

19 – 20h, Slobodno za večeru

20 – 21,00h, Škola meditacije, Tantra joga….

MESTO: Joga Centar Sombor, Samka Radosavljevića 24. Zavisno od vremenskih uslova, kurs se održava ili u parku centra ili u sali (vidi fotografije).

VREME ODRŽAVANJA: 01. – 18. juli 2024. 

CENE: Kurs košta 700 evra (vidi dole cene sa popustom – već od 525evra), nezavisno od vremena efektivno provedenom na njemu. Smeštaj u Joga centru (6 mesta, 2 + 2 + 1+1) je 15 evra dnevno po osobi u dvokrevetnoj sobi, a 20 evra u jednokrevetnoj sobi. Smeštaj u sali Centra ili u šatoru sa upotrebom kupatila, veš mašine i kuhinje staje 5evra dnevno. Postoji i opcija smeštaja u „staroj kući“ (apartman od 100m2) za 10evra na dan po osobi, kao i smeštaj u kancelariji (sve varijante su bile obilato korištene na prethodnim kursevima). Možete, naravno, i samostalno naći i luksuzniji a i skromniji smeštaj (možda imate rođake u Somboru i sl.).

Obzirom na ograničeni broj mesta, obavezna je rezervacija za pohađanje Kursu visini 30% cene, koji se iznos uračuva u cenu a za one koji se odluče za smeštaj u kući, takođe 30% od cene smeštaja. Ostatak cene Kursa se plaća na licu mesta prilikom dolaska. Troškovi smeštaja se plaćaju takođe na licu mesta prilikom dolaska na Kurs. 

VAŽNO: Kao i proteklih godina, da bi se održao žensko-muški balans prva dvojica muškaraca koji uplate ceo kurs imaju popust od 30% (za njih je cena 490evra).

NOVO: Plaćanje i kursa i smeštaja moguće je i na rate, sve do kraja 2024. uz priznanicu o dugu a za polaznike iz Srbije moguće i na 4 čeka (dospeće: 10.09., 10.10.,10.11., i 10.12.).

Uplate (dinarske) na račun Joga centra Sombor:

RAIFFEISEN BANKA AD,

Fabijan Periškić

Rn br 265-4202930-53

i to po prodajnom kursu koji može naći OVDE, ili se može platiti u gotovom u Joga centru.

A evo i podataka za plaćanje iz inostranstva:

1. Za polaznike iz Hrvatske je najzgodnije jer mogu platiti u kunama na moj račun u Hrvatskoj (po prodajnom kursu evra na dan uplate):

PRIVREDNA BANKA ZAGREB – Tekući račun u kunama

FABIJAN PERIŠKIĆ

SAMKA RADOSAVLJEVIĆA 24

25000 SOMBOR, SRBIJA

HR28 2340 0093 2184 4352 6

SWIFT adresa (BIC) Privredna banka Zagreb d.d.: PBZGHR2X

2. Polaznici iz drugih država mogu platite putem PayPal/a, samo klikni (ili mail adresa office@joga.rs ), ili Wester Union-a (Periškić Fabijan, Sombor, Serbia, Samka Radosavljevića 24) – vi plaćate proviziju, ili putem banke (najskuskuplja verzija, banke naplate proviziju i vama i meni):

RAIFFEISEN BANKA AD

BEOGRAD, RS

FABIJAN PERISKIC

IBAN: RS35265022000000749687

SWIFT CODE: RZBSRSBG

Pravila odustanka (sem u opravdanim slučajevima kao što su smrt, bolest i sl i ako polaznik ne može da nađe zamenu): U slučaju odustanka na šest i više meseci pre kursa, povraćaj je 50%; pet meseci 40%, četiri meseca 30%, tri meseca 20%, dva meseca 10% i odustanak na mesec dana pre kurs, polaznik nema pravo na povratak uplaćenog novca. Međutim, taj iznos za koji se oduzima zbog odustanka se ponovo uračunava ako se polaznik prijavi ponovo nekom drugom prilikom.

Svi polaznici dobijaju i GRATIS brošuru ‘Joga trener, Učitelj meditacije’, još jedan priručnik za joga trenere, CD sa tehnikama opuštanja i mnoge druge tehnike. Sem toga, dobijete i Kurs ‘Kako se prave sveže klice’ i način kako se pravi Indijski puter ghee (gi) i kako se pravi Indijsko jelo chutney (čatni).

AkrobacijaPOPUSTI: LAST MINUTE POPUST! Za plaćanje do 10.06.2024. popust 25% a za plaćanje nakon tog roka poust 20%!

INFO: Tel. 025 432 060, 065 2100 070, mail: kurszatrenere@joga.rs

~ ~ ~

Nije moje da sebe klasifikujem u ovu ili onu kategoriju učitelja joge. Ipak, na osnovu svega što se na Internetu može saznati o joga trenerima i ‘učiteljima’, ne vidim da iko ima neko sopstveno iskustvo, neki sopstveni doživljaj transormacije (sem moje malenkosti). Ne vidim nikoga ko jogu podučava – iznutra.

Evo, kako to objašnjava Ošo:

‘UČITELJI su oni koji te UČE I s t i n i.

MAJSTORI su oni koji ti DAJU Ukus – I s t i n e.

Učitelj moze biti neko ko Nema Sopstveno Iskustvo, njega su učili drugi učitelji.

MAJSTORA ne zanimaju učenja ili zakoni.

On je PRISUTNOST.

Ako mu veruješ – on postaje pristupačan. Kroz Njega ćeć Dobiti Prvi Bljesak Božanskog i tada ćeš moći da nastaviš Svojim Putem.

Za_YouTube_copyMAJSTOR nije ničim zagospodario. Nije prošao nikakav trening. Nije se disciplinovao. . . ne postoji Nikakva Umetnost pomoću koje je postao Majstor – ne.

On živi život u Potpunosti, ne uz pomoć discipline. . . vec Slobodno i Prirodno. . . On sebe ne prisiljava.

Kroz Milion Iskustava PATNJE I BOLA, BLAŽENSTVA I SREĆE – On je SAZREO, postao je ZREO.

Ošo’

VEĆ SU ČETRNAEST GENERACIJA JOGA TRENERA I UČITELJA MEDITACIJE JOGA CENTRA SOMBOR JE USPEŠNO ZAVRŠILI OBUKU I DOBILI DIPLOME.

UMESTO DA MESECIMA PUTUJETE ZA BEOGRAD I PLATITE NEKOLIKO PUTA VIŠE, SKUPLJAJTE NOVAC I GODIŠNJI ODMOR I OSTAVARITE SVOJ SAN: POSTANITE JOGA TRENER I UČITELJ MEDITACIJE.  I ZA SEZONU JESEN 2024. STE VEĆ SPREMNI DA OTPOČNETE KARIJERU ILI (UNOSAN) HOBI.

A MOŽETE VEĆ SADA REZERVISATI MESTO I ZA SLEDEĆU, 2024. GODINU.

POZOVITE NA 025 432 060 ili 065 21000 70 ili pišite na mail: kurszatrenere@joga.rs

UKOLIKO SE ODLUČIŠ DA POHAĐAŠ OVAJ KURS ILI ŽELIŠ SAMO DA SE „NAJAVIŠ“, ISPUNI OVAJ UPITNIK 

(prijava putem Upitnika ne obavezuje ni vas ni nas – dok ne uplatite rezervaciju).

~ ~ ~

Jogi Fabijan

~ ~

Jogi Fabijan i tim Škole za Trenere Joga centra Sombor

Pogledaj komentare i/ili napiši komentar: