Yoga Travel: Tajna Tajne

Kategorija:

Čardak i na nebu i na zemlji.

Yoga-Travel-Tajna-Tajne-PanjaNajviše intersa i učesnika, do sada, privukla je Radionica „Tajna Tajne’ koja je održavana četiri nedeljne večeri u decembru 2008.g. Učestvovalo je preko pedeset polaznika iz Sombora, okolnih mesta a i Urednica časopisa „SENSA’, Žana Poliakov sa saradnicama.

Nije ni čudo kada se podsetimo da je tema Radionice bila OSTVARENJE! Ostvarenje naših želja, planova i molitvi.Yoga-Travel-Tajna-Tajne-Fabijan

Naime, Univerzum, Stvarnost, Svet ili nazovimo TO kako hoćemo, nema nikakav konačan Cilj, niti Plan po kome se odvija i razvija nego naša Svesnost stvara Stvarnost iz časa u čas. „Kako misliš – tako postaneš’ piše još u Vedama. Kontrolom misli i emocija utičemo na to da li ćemo Univerzum okrenuti ka sebi ili protiv sebe itd.

Yoga-Travel-Tajna-Tajne-PolazniciTo su manje-više poznate opšte stvari a koje su postale popularne uz pomoć filma i knjige „Tajna’ (The Secret).

Međutim, Radionica je dala učesnicima TEHNIKU za primenu tih znanja. Racionalno shvatanje i prihvatanje ZNANJA neće i ne može samo po sebi da donese promenu. Sa Univerzumom ne možete komunicirati mislima nego emocijama. Emocije su jezik Svemira.

U toj Radionici sam pokušao, kao što i stalno činim, polaznicima približiti pitanje svih pitanja: „Ko sam ja’, šta je to što stoji iza „JA’.Yoga-Travel-Tajna-Tajne-Sensa

Kada jednom nađemo odgovor na to pitanje, a odgovor je Tišina (Beskonačna Svesnost) a ne telo, um i misli, tada postajemo jedno sa Univerzumom i više se ne radi o tome da „privolite’ Univerzum da „ispunjava’ vaše želje, nego da postanete Univerzum i da od objekta postanete subjekt.

U vremenu posle Radionice su me polaznici izveštavali o uspesima u ostvarenju svojih kako manjih tako i većih planova i želja.

Yoga-Travel-Tajna-Tajne-Jogi-FabijanMoji svi mnogobrojni projekti se ostvaruju primenom tih tehnika.

Jogi Fabijan