Staro učenje za Novog čoveka

Kategorija:

Učini nešto za sebe!

UPIS JE U TOKU!

513a-joga-vezbe-asane-devojce-jogif

Joga je radost.

Najkompletniji sistem za rad na sebi!

Šta god da ste – dobor ili loše – čuli, videli ili čitali o jogi – to nije bila joga. To što ste razumom saznali o jogi je samo misao, a joga je – doživljaj! Da bi se moglo znati šta nešto zapravo jeste, mora se probati. Možeš pročitati sve knjige na svetu o medu, dok ne probaš ne znaš šta je med. Tolike smo godine života proveli m i s l e ć i , da smo već uveliko poverovali da je mišljenje o životu takođe život. A nije. Odsjaj meseca na vodi nije mesec. Vreme koje ste proveli u mislima (i emocijama koje ih prate) uopšte nije život. Život je bio i jeste samo ono što se  s v e s n o  d o ž i v l j a v a .

Poslednje su godine donele takvo ubrzanje vremena i takvu halapljivosti za virtualnim životom (informacijama, zabavi i „povezivanju’) da je izlazak iz glave postao imperativ jednak pitanju „biti il’ ne biti’. To je duboko vezano i za fenomen 2012.

Ukoliko ste nastavili čitati ovaj članak, onda za vas ima nade Smile. Svi oni koji su prestali čitati nakon prvog ili drugog pasusa, su nepovratno izgubljeni u glavi i ideji da im je potrebno samo još više informacija i komunikacija i da će tada sve doći na svoje mesto. To je iluzija ega. Što je njima potrebno da izađu iz te iluzije je vreme, dakle treba im još vremena (čitaj: patnje).513b-joga-vezbe-asane-grupa-jogif

Ali, mi sada nećemo nastaviti o „izgubljenima’ – svako ima svoj put – nego ćemo o nama koji smo osetili da OVAKO VIŠE NE MOŽE.

Spuštanje iz uma u srce, iz izgubljenosti u teškim mislima i emocijama u Tišinu unutrašnjeg mira, je jedini način spasa iz haosa ovoga sveta kojeg je stvorila ego-svesnost.

513ca-joga-vezbe-asane-virabadrsana-jogifJoga, da, joga će ti dati zdravlje, dobar izgled i dugovečnost, ali to su samo nuz-efekti joge (mnogi bi bili sretni i samo sa tim sporednim efektima, hahaha!), pravi cilj joge je, međutim, zaustavljanje tog neprekidnog voza misli i emocija u glavi. Taj cilj istovremeno ispunjava našu unutrašnju svrhu zbog čega smo na ovoj zemlji: da se probudimo. Da se probudimo iz te more koju zovemo „moj život’, da se probudimo u stanje mira i blaženstva koje je naša prava priroda i urođeno pravo.

Ova Duhovna joga je za one koji su spoznali da se svet neće nikada promeniti na takav način da bi oni bili sretni nego da treba MENJATI SEBE!

Joga je radost!

Od Nove godine, od utorka 10. januara 2012, Joga Centar Sombor, otpočinje NOVI POČETNI KURS DUHOVNE JOGE za sve one koji osećaju da su nešto mnogo više nego samo to trošno telo i kolekcija sećanja, krivica i strahova u glavi.

Treninzi će se održavati utorkom i petkom od 18 – 19,30h. Okvirni izgled treninga je sledeći:

• 15 – 20min opuštanje, ulazak u Tišinu uz pomoć muzike i potom duhovna razmatranja, kratke vođene meditacije i sl.513c-joga-vezbe-asane-jogif

• 45 – 50min telesno vežbanje sa akcentom na prisutnost i dah.

• 10min vežbe joga disanja – pranajama

• 15min opuštanje – Šavasana

Cena treninga je 20€ mesečno.

Studenti, penzioneri i nezaposleni imaju popust od 50%. Za plaćanje unapred dodatni popusti.

Treninge i učenja vodi Jogi Fabijan, duhovni učitelj i dugogodišnji joga trener.

Prijave i rezervacije: Tel. 025 432 060 i 063 553 108 i mail: duhovna_joga@joga.rs

Nova godina – novi početak, novi život!