BUDITE U „SADAŠNJEM TRENUTKU“

Kategorija:

BUDITE U „SADAŠNJEM TRENUTKU“

tajnatajne-self-controlNe mogu da dovoljno naglasim važnost „sadašnjeg trenutka“ (Ponavljam: pročitajte „Moć sadašnjeg trenutka“ i „Novu zemlju“. Verujte da znam šta vam govorim). To je deo mnogo šire priče o našem duhovnom rastu i ovde se ne možemo dublje u to upuštati. A ovih nekoliko kratkih napomena shvatite vrlo ozbiljno i znajte da sam ih lično proverio da taj pristup prisutnosti u sadašnjem trenutku primenjujem u svakodnevnom životu.

Dakle, držeći se sadašnjeg trenutka, trudite se da sve što radite radite sa potpunom svešnošću (Nije važno šta radite nego kako radite – u smislu da li ste prisutni dok to radite ili sTe odsutni). Na taj način možete bitno smanjiti broj misli koje vas vode u prošlost (koja je puna kojekakvih „krivica“ i spostvene „nedovoljnosti“) i onih koje predviđaji sve neke nesreće i negativnosti (strahovi) u budućnosti.

Znajte da podsvest i telo ne znaju da li se nešto zaista toga časa dešava ili vi razmišljate o tome. Primetili ste sigurno da kada mislite o nekom neprijatnom prošlom događaju, da vam srce lupa ili se počnete znojiti, crveneti i sl. To vaše telo (emocije) reaguje kao da se događaj stvarno odvija…..

Nastavak ovog poglavlja možete čitati u našem SHOP-u

 


Gornji tekst je poglavlje iz knjige Tajna Tajne, autora Jogija Fabijana objavljene 2008. godine ekskluzivno na sajtu joga.rs u nastavcima svake dve nedelje. Ostala poglavlja iz knjige Tajna Tajne možete pročitati na http://www.joga.rs/download/tajna-tajne

Knjigu i prateći DVD možete naručiti na sajtu Joga Centra Sombor