PRIMERI SESIJA OSTVARENJA

Kategorija:

Tajna-Tajne-put-ka-BicuPRIMERI SESIJA OSTVARENJA

Pre nego što otpočnete sesiju pažljivo pročitajte sva poglavlja ove knjige. Sva suština je u kvalitetu procesa a ne u samim koracima.

Prvo treba da tačno znate šta želite. Bilo bi dobro da ste već vežbali opuštanje kako bi ste bili spremniji za Ostvarenje. Precizno formulišite samosugestije za najbolji mogući utisak na podsvest.

Učinite sve što je u vašoj moći kako bi vam put ka Biću bio potpuno prohodan. Ne mogu dovoljno da naglasim značenje toga. Prelistajte ponovo poglavlje „Pročišćavanje puta ka Biću“ i uklonite sve prepreke.

Treba da učinite sve kako bi ste imali odličan odnos sa Bićem. Nema razloga da se stidite pokazati lice Biću, bilo svesno bilo podsvesno.

Trebate naučiti kako voljno utišati um (Vežbajte jogu 🙂 Prvi stih Patanđalijevih „Stihova o jogi“ od pre dve hiljade godina veli: „Joga zaustavlja vrtloge misli“ i to je njena prevashodna uloga – zdravlje, dugovečnost i lepota su nuzefekti joge) . Dobro je imati svoje stalno mesto za sesije procesa Ostvarenja. To može biti i neka udobna fotelja a još bolje je joga položaj za opuštanje koji se zove Šavasana.

U tome položaju ležimo na leđima, sa rukama i nogama raširenim ugodno u stranu. Stopala padaju opušteno u stranu a dlanovi su okrenuti prema gore. Ukoliko vam glava pada unazad stavite mali jastuk pod glavu. Recite u sebi da ćete vežbati Ostvarenje opuštanjem i da nećete spavati. Cilj je postići takvu duboku opuštenost u kojoj telo spava a svest je budna. Takva se opuštenost najbolje može postici tehnikom koja se zove yoga nidra i koja je sastavni deo ove knjižice.

Tajna-Tajne-polozaj-za-opustanjeU Joga centru u Somboru se može nabaviti mnogo drugih različitih CD za takvo opuštanje kada vam, usled ponavljanja, neka „priča“ postane neefikasna.

Gledajte da obezbedite potpuni mir, da vas ništa ne prekine tokom tog opuštanja. Naglo buđenje iz toga stanja ne samo da će štetiti procesu nego je i vrlo nezdravo. Isključite telefone i druge sprave koje vas mogu ometati.

Ako imate nešto važno da uradite, uradite to pre početka kako ne biste brinuli niočemu. Ako imate nešto važno da uradite, a to nije moguće uraditi pre ove sesije – zapišite to na papir tako da ne morate to imati u glavi.

Ukoliko, iz bilo kog razloga, nemate ni jedan od CD-a za vođeno opuštanje, a niste ni vežbali opuštanje na časovima joge, onda koristite metodu samoopuštanja datu ranije u knjizi.

Tokom tih opuštanja će vas neminovno ometati misli. Čini će vam se ponekada da misli „jedva čekaju“ da se vi umirite kako bi krenule „u napad“. Nemojte dozvoliti da vas misli uznemire jer je njihovo pojavljivanje prirodno (Misli se uvek javljaju u takvoj formi kao da je to nešto veoma važno i da to morate „završiti“. Naravno da je to „prevara“ jer su to opet i opet iste misli. Misli se nikada ne mogu „završiti“.). Jednostavno ih nežno sklonite u stranu i vratite se na delove tela, dah ili ono što je toga trenutka u toku tehnike.

Pošto je i opuštanje tehnika ona se, dakle, uči i vi ćete vremenom moći da se opustite brže i lakše. Napredak je vidljiv po intenzitetu vizualizacije…….

Nastavak možete čitati u našen SHOP-u

 


Gornji tekst je poglavlje iz knjige Tajna Tajne, autora Jogija Fabijana objavljene 2008. godine ekskluzivno na sajtu joga.rs u nastavcima svake dve nedelje. Ostala poglavlja iz knjige Tajna Tajne možete pročitati na http://www.joga.rs/download/tajna-tajne

Knjigu i prateći DVD možete naručiti na sajtu Joga Centra Sombor