PRIZOVITE BIĆE

Kategorija:

TajnaTajne-Prizovite-Bice-JesusPRIZOVITE BIĆE

Kada ste formulisali svoju želju, zatražite od svog Bića da je ostvari u Univerzumu. Vaše je Biće u stalnom kontaktu sa Univerzumom (setite se „talas i okean“).

Ovde je najvažniji kvalitet vašeg odnosa sa Bićem. Vaše Biće je Bog u vama. U zavisnosti od vašeg verovanja, to je Isus, Buda ili Krišna, ili bilo koji svetac ili zaštitnik u kojeg verujete.

Čuda se dešavaju kada „Trojka“, svest, podsvest i Biće deluju zajedno. To je onda kada se desi „poravnanje“.

Uticanje na podsvest se dešava svakome i sve vreme, bilo svesno na način kako smo opisali ili nesvesno od strane roditelja, učitelja, medija ili kroz sretne ili traumatske doživljaje.

Uključivanje Bića je to što ceo proces pretvara u Čudo.

„Dobri odnosi“ sa Bićem su vitalni za uvezivanje i pečaćenje Ostvarenja i dobijanje odgovora na naše molitve.

Verujte Biću

Verovanje u Biće je ključno za održanje prisnosti sa njime. Biće neće ostvariti vaše želje ukoliko istinski ne verujete da ono to može učiniti. Pročitajte ponovo citat iz Jevanđelja po Marku 11:23.

Zapamtite:

„Biće će ostvariti ono u šta vi istinski verujete da će ostvariti.“

Koliko brzo ću dobiti Ostvarenje želje?

TajnaTajne-Prizovite-Bice-mesecLjudi često pitaju „Kada će se moje molitve ostvariti?“, „Koliko je vremena potrebno da mi se želja ostvari?“ i sl.

Nestrpljenje oko rezultata označava neverovanje Biću, što šteti prisnosti veze sa Bićem.

Treba verovati bez ijedne senke sumnje da Biće zna koje je najbolje vreme za Ostvarenje. I najmanja sumnja u sposobnost i mudrost Bića šteti celom procesu.

Vaše Biće je deo tkanja Univerzuma i u stalnom kontaktu sa njime i jedino je od „Trojke“ koje vidi budućnost. Obzirom na svoju logičku perspektivu, svest je vrlo kratkovida. Ona može proračunavati samo neposredne uzroke i posledice. Zapravo, vreme i prostor je paukova mreža u kojoj je svest sama sebe uhvatila. A podsvest je, i pored svojih kapaciteta, bezvremena. Jedino Biće prevazilazi prostor i vreme.

Biće ne samo da može videti budućnost – ono je oblikuje.

Biće može videti bezbrojne varijante budućih puteva za vas. Bazirano na vašim željama ono bira najbolji put za vas; onaj koji vodi Ostvarenju onoga što želite („Daj mi Bože ono što je dobro za mene a ne ono što ja želim“).

Stoga je vrlo važno da budete uvek otvoreni i pozitivni. Biće vas vodi putem koji vodi Ostvarenju, nezavisno od toga što taj put može izgledati kao stranputica za logički um.

Ne sumnjajte u Biće i ne prigovarajte da je put suviše strm. To vas Biće vodi najkraćim putem ka vrhu planine.


Kako mogu ubrzati Ostvarenje?

TajnaTajne-Prizovite-Bice-BudaPonovo, to je pitanje koje postavlja svesni um. Biće prekoračuje prostor i vreme i ostavruje vaše želje na najbolji mogući način.

Pokušaj da se „ubrza“ Ostvarenje signalizira nestrpljenje. A nestrpljenje je sumnja u vreme potrebno za Ostvarenje koje je ta beskrajna mudrost odredila.

Umesto ubrzavanja gledajte kako da unapredite sam proces. Vežbajte balansiranje Trojke. Vežbajte što dublje opuštanje. Vežbajte stvaranje što jačeg emotivnog uticaja na podsvest. Sledite uputstva koja ću kasnije dati za poboljašnje odnosa sa Bićem.

Zapamtite:

„Usredsredite se na jačanje procesa. Nikada se ne opterećujte vremenom Ostvarenja.

Kako će se to desiti?

Pokušaj zamišljanja kako će se Ostvarenje desiti ili kojim će putem Ostvarenje poći je ponovo pokušaj „mešanja“ u stvari Bića.

Bez obzira koliko je vaša svest logički i matematički jaka, njene snage se ne mogu porediti sa beskrajnom inteligencijom Bića.

Trebate uvek biti otvoreni za sve mogućnost a „kako“ ostaviti Biću. Namera da vi odlučite „kako“ potkopava veru u mudrost Bića, što šteti procesu.

Zapamtite:

„Fokusirajte se na želju i krajnji ishod a „kako“ ostavite Biću“

Ne očajavajte

Očajanje je takođe sumnja u Biće i šteti procesu. Ono je posebno škodljivo jer stvara efekat snežne grudve i negativne spirale.

Čak i najmanja sumnja potkopava veru u Biće, što šteti procesu Ostvarenja. Manje efektan proces vodi većem očajanju a to još više šteti procesu.

Ukoliko ne razmišljate niti o vremenu niti o „kako“ – očajanje se neće ni pojaviti.

Ostanite pozitivni po svaku cenu.

„Najmračnije je pred svanuće“

Ne proveravajte

Nakon [to ste jednom tražili, više ne proveravajte da li se proces odvija ili ne. To će opet, kao znak nepoveranja, štetiti procesu.

„Nemoj kušati Gospoda Boga svojega“ (Jevanđelje po Mateju 4:7)

Molba za Ostvarenje od Bića je kao sejanje semena. Seme raste i donosi plodove Ostvarenja. Da li kopate nakon setve da vidite da li seme raste?

Ne upuštajte se u cenkanje „ovo za ono“

Ne biste se nikada trebali upuštati „cenkanje“ sa Bićem; „Ako dobijem ovo, uradiću puno dobrih stvari“. Takva vrsta molitve je štetna iz više razloga.

Prvo, signalizira nepoverenje u Biće uvodeći uslovni govor „ako“. Zapamtite da je Biće bezvremeno i treba da tražite kao da ste već dobili. Kondicional govori protiv toga.

Drugo, to spušta vaš odnos sa Bićem u poslovnu transakciju, umanjujući vašu veru u Biće.

Na kraju, to potkopava snagu Bića ako smatrate da Biću treba da vi činite dobre stvari.

Čuvajte tajnu

Efikasnost procesa Ostvarenja je pod uticajem vaše vere u Biće, kao i snage emocija podsvesti. Za oba treba da sakupiti što više energije emocija.

Možete ili kanalisati tu energiju kroz proces Ostvarenja ili je rasipati pričajući drugima da radite na procesu.

Čuvajte molitve i molbe između vas i Bića

Dakle, vi možete pričati sa drugima o svojim željama i planovima ali držite u tajnosti proces Ostvarenja.

Prihvatite znake Ostvarenja

TajnaTajne-Prizovite-Bice-drvoVelikim Ostvarinjima često prethode znaci. Nemojte pobrkati znake i Ostvarenje. Može se desiti da ste tražili neko veliko Ostvarenje a dobili samo mali uzorak. Ne očajavjte jer očajanje šteti procesu. Prihvatite štogod da ste dobili sa velikom zahvalnošću Biću.

Manja Ostvarenja su znak većih koja su na putu. Prihvatite sve što dobijate sa zahvalnošću i privući ćete još više. Svaki znak treba da vas uveri da ste na pravom putu.

Stvorite lavinu velikih Ostvarenja primanjem manjih i ukomponujte ih u proces Ostvarenja kao dokaz da se proces odvija.

Da li ćete dobiti više poklona od nekoga ako mu, sa nezahvalnošću, bacite nazad prvi mali poklon?

Takođe, obezvređujući mala Ostvarenja potkopavate veru u Biće.

Manja Ostvarenja znače da Biće vozi vaš brod u dobrom pravcu. Ti mali dobici su početak užeta koje vas vodi ka vašim željama. Prihvatite ga, privucite ga. Vaše veliko Ostvarenje je na drugom karaju užeta. Vaš kratkovidi svesni um ne može da vidi dovoljno daleko, do drugog kraja kanapa ali vaše Biće može. Verujte mu.

Mogućnsti su tako beskrajne da bi poređenje sa okeanom bilo potcenjivanje. Ipak, ako bi mogućnosti bile okean, vi biste bili brod slobodan da plovi kuda god želi a vaša svest bi u ovom slučaju bila kapetan. Verujte svome Biću kao najrazvijenijem sistemu navođenja: ono gleda sa ogromne visine!

Verujte isključivo svome Biću

Nemojte obezvređivati veru u Biće verovanjem u druge sile. To, opet, može štetiti procesu.

Vrlo se često dešava da padnemo pod uticaj „dobrih“ i „loših“ znakova, simbola ili objekata. Jasno je da ni jedna od tih stvari nema nikakvu snagu ukoliko im vi ne dajete snagu verujući u njih. To ne znači da treba ići okolo i ratovati protiv takvih znakova. Dovoljno je da uvek, iznad svega, verujete svom Biću.

Verovanje u takve znake i simbole je kao gašenje sistema navođenja i prepuštanje vođenje broda odsjajima sunca na vodi.

Ne mešajte želje

TajnaTajne-Prizovi-Bice-drvo-cveceSasvim je prirodno da imamo više želja. Možete želeti, recimo, veliku ljubav i lepu kuću.

Bitno je da nemate više želja zajedno u jednoj „sesiji“. Ili napravite zasebnu sesiju za različite želje ili radite jedno vreme samo sa jednom željom pa kada ste nju dobro utisnuli u podsvest tada pređite na drugu želju.

Sama ideja „i“ je logična konstrukcija a podsvest će pročitati „jedno preko drugog“ i to će oslabiti (zamagliti) utisak na podsvest. To bi bilo kao da utiskujete reljefne otiske u glinu jedan preko drugog.

Zapamtite da je cilj utiskivanje podsvesti sa trajnim i jasnim utiskom. Taj utisak mora biti kristalno jasan. Kakva bi vam bila slika na TV-u ako biste primali dva signala istovremeno.

Pre nego što prenesete svoju vizualizaciju Biću, proverite da vam slika nije zamagljena višestrukim željama.

Ukoliko imati više želja, obezbedite različita vremena za te različite sesije. Imajte razdvojene sesije za svaku posebnu želju.

Ne menjajte utisak na podsvest

Da biste ugravirali jasan i trajan utisak na podsvest, vizualizacija i odluka moraju biti konzistentni. Kada ste jednom odlučili vizualizaciju i emotivnu imaginaciju za svoju želju – više ih ne menjajte.

Ukoliko menjate vizualizaciju, umanjićete intenzitet i oštrinu utiska na podsvest.

Pre nego što započnete proces Ostvarenja, provedite neko vreme kako biste jasno razumeli svoje želje i odabrali najbolju sankalpu sa najjačim emotivnim učinkom. Potom se držite toga u svakoj sesiji.

Ne dirajte slobodu volje drugih bića

U vašim afirmacijama i vizualizacijama (sankalpa) bi ste trebali izbeći zamišljanje neke određene osobe. To, pre svega, ograničava slobodu volje druge osobe i može vam se vratiti kao ograničenje vaše slobodne volje. Pored toga, mi ne znamo koja je veza dobra za nas. Prepustite izbor Biću i zamišljajte sebe u „nekoj“ sretnoj vezi.

 

 


Gornji tekst je poglavlje iz knjige Tajna Tajne, autora Jogija Fabijana objavljene 2008. godine ekskluzivno na sajtu joga.rs u nastavcima svake dve nedelje. Ostala poglavlja iz knjige Tajna Tajne možete pročitati na http://www.joga.rs/download/tajna-tajne

Knjigu i prateći DVD možete naručiti na sajtu Joga Centra Sombor