Trojka: Svest

Kategorija:

SVEST, PODSVEST, BIĆE

Tajna Tajne-TrojkaDa ne bi bilo zabune, u ovoj knjizi termini svest i podsvest (podsvesno, nesvesno, svesno) se koriste u psihološkom smislu a ne duhovnom. Kada se ti termini upotrebljavaju u duhovnom smisluu to će biti ili naglašeno ili će biti očigledno.

Svest je, manje više, ono čega smo svesni. To je operacioni sistem i to prilično slabašan (mada voli da se pravi važan). Istovremeno, to je vrlo važan alat, dakle, dobar sluga ali koji stalno pokušava da preuzme kontrolu i da postane gospodar. Ona nam omogućuje logičko mišljenje i donošenje objektivnih odluka. Svest nije u stanju da drži sećanja na duže vreme. Znam da će mnogi pomisliti da su nam to najvažnije funkcije, ali ćemo kroz ovu knjigu i druge priloge videti da je to zanemarivo mali deo od onoga što smo mi i onoga što JESTE.

Podsvest je odgovorna za čuvanje naših sećanja. Sećanja nabijena emocijama u našoj podsvesti su osnova naših podsvesnih ponašanja.

Podsvest nema mogućnost logičnog mišljenja. Ipak, ona je najmoćnija pogonska snaga naših postupanja……

Nastavak možete čitati u našem SHOP-u


 

Gornji tekst je poglavlje iz knjige Tajna Tajne, autora Jogija Fabijana objavljene 2008. godine ekskluzivno na sajtu joga.rs u nastavcima svake dve nedelje. Ostala poglavlja iz knjige Tajna Tajne možete pročitati na http://www.joga.rs/download/tajna-tajne

Knjigu i prateći DVD možete naručiti na sajtu Joga Centra Sombor