Utisnite želju u podsvest

Kategorija:

TajnaTajne-Utisnite-zelju-potkovicUTISNITE ŽELJU U PODSVEST

Nakon što ste otvorili put u podsvest, možete započeti da „utiskujete“ želju.  To znači napraviti trajni emotivni uticaj na podsvest.

Sećate se da smo rekli da je podsvest rezervoar memorija koje su nastale kada ste imali snažan emotivni naboj.

Cilj je da se vaše željeno Ostvarenje doda tom rezervoaru.

Najbolji način da utisnete vaše želje u podsvest je da razumete kako su nastali postojeći utisci u vašoj podsvesti.

Ono što postižemo u životu je determinisano putem kojim smo prošli. Taj se put gradimo odlukama koje donosimo a koje se, u najvećoj meri, stvaraju u podsvesti na osnovu pogona iz te iste podsvesti.

Budući da vas u životu goni ta unapred isprogramirana podsvest, bilo bi pametno upitati se ko ili šta je isprogramiralo podsvest na sadašnjem vašem putu.

Odgovor na to pitanje je, u velikoj meri, vezan za glasove autoriteta iz ranog detinjstva (roditelji, učitelji, religija, TV, kao i oni događaji koji su imali veliki emotivni uticaj kao što su traume ili trenuci velike radosti).

Suština ovog programa nije da sada optužujemo činioce koji su uticali da ste vi isprogramirani kako ste isprogramirani, nego da razumete kako možete da reprogramirate sebe.

Zapamtite:

„Bez obzira kakva je bila vaša prošlost – vi se možete reprogramirati i promeniti svoj životni put.“

Reprogramiranje putem autoriteta je ono što se koristi u hipnozi, gde se opuštanjem učini da svesni um bude privremeno uklonjen kako bi došlo do reprogramiranja.

Ali, kao što smo rekli ranije, na podsvest se može uticati i situacijama koje imaju emotivni naboj. Stoga, drugi način da se utisne podsvest je da stvorimo emociju i da je pridodamo željenom Ostvarenju.

Još jedna odlika podsvesti je da, nakon što je logički um maknut sa puta, ona nije u stanju da zna razliku između aktuelnih događanja i onih zamišljenih i to je od ogromnog značaja u stvaranju trajnih utisaka.

Morate naučiti da se tako dobro opustite da se logički um potpuno ukloni, kako bi podsvest bila širom otvorena za primanje novih utisaka i sugestija.

Kada postignete to stanje opuštenosti, zamislite živo vaše želje i pridodajte im najradosnije emocije koje možete.

Pre nego što započnete taj proces, ispitajte svoje želje. Jasno odlučite šta je to što želite da postignete (kao i šta je to što ne želite) (Vidite dodatak „Pet koraka“ na kraju ove knjige) . Šta je to u vašoj želji što vas tako privlači? Pronađite takav atribut u toj želji koji će pokrenuti snažne emocije u vama. Na primer, ako vam je želja lepa kuća, zamislite je na takav način da se osećate uzbuđeni. Zamislite recimo zalazak sunca iznad kuće ili cvrkut ptica u rano jutro ili miris pokošene trave. Fokusirajte se na detalje koji bude emocije u vašoj želji.

Zapamtite:

„Ne možete utisnuti svoju podsvest logikom. Možete je utisnuti samo snažnim emocijama“.

Ne gubite vreme pravadajući sebi logičku ispravnost vaše želje. Mnogi će rado pričati o svojim željama ali kada dođe do akcije tada im se nešto ne da krenuti: „a to su već mnogi probali“, „to zahteva težak rad“, „to nije tako lako kao što izgleda“ itd. Takve izjave znače da je svest uverena ali podsvest nije. Podsvest nema pogonsku emociju za ostvarenje.TajnaTajne-Utisnite-zelju-Vila

Najjači izgovor koji svesni um može smisliti je: “Budi realističan“.

Zapamtite:

„Ako možete sanajati – to je realistično!“

Zamislite samo koliko novih i naprednih stvari imamo danas o kojima niko nije mogao ni sanjati.

Emocije su jezik podsvesti a logika je jezik svesti. Jedini način da naterate svest i podsvest da rade zajedno je da im „prevodite“ sa jednog jezika na drugi. Dakle, kada ste jasno logikom definisali svoju želju, pretvorite je u snažnu emociju kako bi i podsvest želela isto.

Da biste pokrenuli emocije oko želje, upotrebite njene odlike koje se tiču čula: zvuk, vizuelnih odlike, dodir, miris i ukus.

Trebalo bi da ste u stanju videti, čuti, omirisati, okusiti i dodirnuti vaše želje. Budite galantni u primeni tih atributa.

Ako zamišljate lep dan, onda neka to bude najlepši dan koji ste ikada videli sa najlepšim suncem, najlepšim cvećem, pticama i pčelama, itd.

Cilj je, dakle, da utisnemo želje u podsvest a ne svest pa se nemojte truditi da slike budu realistične. Podsvest ne zna razliku između onoga što se dešava i onoga što zamišljamo.

Snaga reči

Koristite reči kako biste se izrazili i tražili nešto od Bića.

Snaga izgovrene reči (u sebi ili glasno) je ogromna!

Morate biti vrlo pažljivi kada birate reči kojima ćete se obraćati podsvesti; Zapamtite da se ne obraćate logičkom umu, i da logički jezik nema uticaja na podsvest. Zapravo, ponekad ima sasvim suprotan efekat.

Koristite uvek pozitivne formulacije: recimo, ne recite „neću odugovlačiti“ nego „biću ili ja sam aktivna/an“. Ono što podsvest razume je „odugovlačenje“ jer ne može da razume „ne“, „neću“ i sl. a što je suprotno od onoga što želite postići.TajnaTajne-ConsiousMind

Kako biste odlučili da li je reč prihvatljiva za podsvest – pokušajte da je zamislite. Ukolike tu reč možete zamisliti, verovatno je da je podsvest može razumeti. Inače će podsvest jednostavno ignorisati takvu reč. Pokušajte da zamislite reč „ne“. Ne možete. Dakle – biće ignorisana od strane podsvesti.

Zato je od presudne važnosti da se fokusirate na ono što želite, a ne na ono što ne želite.

Na primer, ako želite da ostvarite bogatstvo nemojte reći „neću da budem siromašan/a“. Podsvest će razumeti „siromašan“.

Kao što smo bili rekli, podsvest je bezvremena, a vreme je logička kategorija. Dakle, formulišite želju u sadašnjem vremenu kao da to već imate. To je nešto što podsvest može razumeti.

Recimo, ne kažite:“Želim da budem bogat/a“ nego recite:“Ja sam bogat/a“. Ili ako kažete: “Želim bogatstvo“ može vam se ostvariti „želja“ a ne bogatstvo.

„Zato vam kažem: sve što ištete u svojoj molitvi verujte da ćete primiti; i biće vam.“ (Jevađelje po Marku 11:24)

Zato zapamtite:

„Tražite kao da vam je već dato.“

 

 


Gornji tekst je poglavlje iz knjige Tajna Tajne, autora Jogija Fabijana objavljene 2008. godine ekskluzivno na sajtu joga.rs u nastavcima svake dve nedelje. Ostala poglavlja iz knjige Tajna Tajne možete pročitati na http://www.joga.rs/download/tajna-tajne

Knjigu i prateći DVD možete naručiti na sajtu Joga Centra Sombor